Сущенко повідомив, що готується до етапування, захист наполягатиме на «середній смузі Росії»

Сущенко повідомив, що готується до етапування, захист наполягатиме на «середній смузі Росії»

11 Вересня 2018
1296
11 Вересня 2018
19:50

Сущенко повідомив, що готується до етапування, захист наполягатиме на «середній смузі Росії»

1296
12 вересня Верховний суд Росії розгляне апеляцію на вирок Сущенку. Захист, як повідомив Фейгін, вимагатиме пом'якшення нинішнього покарання 12 років до мінімально можливого у 10 років.
Сущенко повідомив, що готується до етапування, захист наполягатиме на «середній смузі Росії»
Сущенко повідомив, що готується до етапування, захист наполягатиме на «середній смузі Росії»

Громадський захисник українського журналіста Романа Сущенка - Марк Фейгін - заявив, що у разі, якщо його підзахисний почне відбувати термін покарання, він наполягатиме на тому, щоб це було в середній смузі Росії. Про це він повідомив «Укрінформу».

«Після затвердження вироку Роману Сущенку Верховним судом РФ розпочнеться підготовка до етапування до місця відбування терміну ув'язнення. Сподіваючись на політичне рішення, ми зробимо зусилля, щоб затримати етапування», - сказав Фейгін.

«Сущенко не повинен жити в Арктиці. Він має залишитися в середній смузі Росії, щоб до нього могли регулярно приїжджати на побачення родичі. Я сподіваюся, що у разі етапування Роман може бути відправлений до Рязані або Мордовії. Також мій підзахисний має працювати за фахом. Оскільки Сущенко журналіст, то краща робота для нього була б у бібліотеці», - додав захисник.

«І ще раз хочу підкреслити - ми займаємося поточними справами, підготовка до апеляції, до етапування. Але доля Сущенка в принципі має бути вирішена в результаті переговорів, політичного процесу й обміну. І ми продовжуємо зусилля в цьому напрямку», - підкреслив Фейгін.

Сам Роман Сушенко у листі у відповідь представникам української діаспори в Латвії написав, що робить зарядку і готується до переїзду.

«З пакетів з 1,5-літровими пластиковим пляшками зробив гантелі - розмахую перед собою. Зарядка допомогла округлитися в окремих місцях, з'явився жвавий м'язовий тонус, зникла в'ялість у кінцівках і погані думки. Що дуже тішить, особливо вранці, з першими сонячними променями. Неспішно готую себе до тривалої подорожі і зміни обстановки (етапуванню до місця відбування строку - ред.)», - пише Сущенко.

Зазначимо, на думку Фейгіна, Верховний суд РФ може тільки пом'якшити покарання для Сущенка.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

4 червня 2018-го Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. МЗС України висловило протест Росії у зв'язку з незаконним вироком Романові Сущенку і вимагає його звільнення. Громадський захисник журналіста Марк Фейгін заявив, що вирок Сущенку може оскаржуватись півроку. 5 червня Марк Фейгін подав скаргу на рішення Московського міського суду щодо вироку Сущенку.

6 серпня справа українського журналіста Романа Сущенка надійшла до Верховного суду РФ. Розгляд апеляції на вирок призначено на 12 вересня 2018 року.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1296
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду