На кінофестивалі в Торонто закликали звільнити Олега Сенцова

На кінофестивалі в Торонто закликали звільнити Олега Сенцова

11 Вересня 2018
1077
11 Вересня 2018
12:28

На кінофестивалі в Торонто закликали звільнити Олега Сенцова

1077
Гості та учасники Міжнародного кінофестивалю в Торонто виступили із закликом звільнити українського режисера Олега Сенцова, який голодує в російській колонії суворого режиму.
На кінофестивалі в Торонто закликали звільнити Олега Сенцова
На кінофестивалі в Торонто закликали звільнити Олега Сенцова

Про це повідомляє прес-служба дистриб’юторської компанії «Артхаус Трафік».

Із закликом звільнити Сенцова виступили документаліст та лауреат премії «Оскар» Майкл Мур, класик угорського кіно Бела Тарр, лауреат Каннського та Венеціанського кінофестивалів Лі Чхан Дон, документаліст Фредерік Уайзман, режисерка Міра Наїр та представники міжнародних кінофестивалів та куратори програм TIFF.

До кампанії #SaveOlegSentsov доєдналися члени української делегації в Торонто.

Як писав «Детектор медіа», сьогодні, 11 вересня, в рамках заходів секції TIFF Doc Conference пройде дискусія, присвячена справі Олега Сенцова. Її спікерами виступлять український режисер Сергій Лозниця, Таня Купер (Human Rights Watch) та Поліна Ковальова (PEN America). 

Нагадаємо, що цього року Україна представлена в Торонто двома стрічками - «Донбас» Сергія Лозниці представлений (програма Contemporary World Cinema) та «Гірська жінка: на війні» Бенедикта Ерлінгссона (програма Discovery).

З 6 вересня на кіноринку в рамках кінофестивалю працює український стенд. 

Нагадаємо, в серпні 2015 року українського режисера Олега Сенцова Північно-Кавказький окружний військовий суд у Ростові-на-Дону засудив до 20 років колонії суворого режиму за звинуваченням у підготовці теракту. Зараз його утримують в колонії «Білий ведмідь» за полярним колом у Ямало-Ненецькому автономному окрузі РФ. 14 травня 2018 року Олег Сенцов оголосив голодування з вимогою до російської влади звільнити усіх українських політв’язнів. Українська влада, українські та міжнародні правозахисники, культурні діячі та дипломати вимагають звільнити Олега Сенцова.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1077
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду