«Детектор медіа» вітає з Днем українського кіно

«Детектор медіа» вітає з Днем українського кіно

8 Вересня 2018
2103

«Детектор медіа» вітає з Днем українського кіно

2103
Сьогодні, 8 вересня, в Україні відзначається професійне свято кінематографістів – День українського кіно.
«Детектор медіа» вітає з Днем українського кіно
«Детектор медіа» вітає з Днем українського кіно

Це професійне свято відзначається з 1996 року щорічно в другу суботу вересня, згідно з указом президента.

«Детектор медіа» вітає всіх кінематографістів, а також усіх причетних до становлення українського кіно та реформи кінематографії з професійним святом. Найкращий спосіб відсвяткувати – сходити до кінотеатру на сеанс українського фільму.

Нагадаємо, що зараз у прокаті йдуть українські стрічки «Таємний щоденник Симона Петлюри», «Бобот та енергія всесвіту», «Брама», «Гірська жінка: на війні».

А в столичному кінотеатрі «Кінопанорама» сьогодні показують ще декілька українських фільмів, знятих за останні роки: «Поводир», «Плем’я», «Моя бабуся Фані Каплан», «Інфоголік», «Припутні».

Свої вітання кінематографістам висловив Президент України Петро Порошенко. Він відзначив зростання обсягів кіновиробництва в Україні й успіхи вітчизняних стрічок у прокаті та запевнив, що держава буде підтримувати суспільний запит на своє кіно.

Також глава держави згадав про незаконно засудженого в Російській Федерації українського кінорежисера Олега Сенцова, який голодує 118-й день, вимагаючи від російської влади звільнити всіх українських політв'язнів: «Низький уклін, сердечні слова подяки та підтримки кінорежисеру Олегу Сенцову, який для всього світу став символом нескореності та мужності українців. Боротьба за звільнення Олега не припиняється ні на мить».

Ілюстрація: Фейсбук-сторінка Держкіно України

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2103
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду