Поліція перевіряє факт перешкоджання журналістам Poltavske.TV

Поліція перевіряє факт перешкоджання журналістам Poltavske.TV

3 Вересня 2018
900

Поліція перевіряє факт перешкоджання журналістам Poltavske.TV

900
29 серпня у Полтаві журналістка Poltavske.TV Анастасія Мацько звернулася до поліції із заявою про перешкоджання комунальниками, які ремонтували дорогу в місті. За даним фактом поліція проводить перевірку
Поліція перевіряє факт перешкоджання журналістам Poltavske.TV
Поліція перевіряє факт перешкоджання журналістам Poltavske.TV

Про перешкоджання повідомляється в сюжеті Poltavske.TV.

Зокрема журналісти намагалися з’ясувати назву компанії, яка займається асфальтним покриттям, а також з’ясувати деталі щодо робіт.

Судячи з сюжету Poltavske.TV, робітники відмовилися надати журналістам таку інформацію.

«Покажіть документи, жіночко! Покажіть документи! Чому ви мене знімаєте?» – сказав один із робітників і затулив камеру рукою.

Журналісти Poltavske.TV звернулися до поліції із заявою про перешкоджання професійній діяльності.

За словами представниці поліції Юлії Степаненко, заяву та пояснення передано до Подільського райвідділу поліції ГУ НПУ в Полтавській області.

У прес-службі ГУ Нацполіції в Полтавській області «Детектору медіа» повідомили, що заява зареєстрована, проводиться перевірка.

«Виїжджала слідчо-оперативна група. Заява зареєстрована. В заяві міститься інформація, що представники комунальної служби відмовилися показувати їй документи. Вони (комунальники – ДМ) її скерували до відповідальних посадових осіб органів місцевого самоврядування, які володіють документацією. Заяву зараз розглядають у відділенні поліції №2. Якщо буде підтвердження якихось протиправних дій, то будуть вживатися відповідні заходи реагування», – пояснили у прес-службі.

Також у поліції повідомили, що необхідні пояснення взято у журналістки та комунальників.

«За тими поясненнями, які зібрані з обох сторін, немає ніякого застосування сили, або протистояння», – додали в прес-службі.

Нагадаємо, у липні 2018 року Інститут масової інфомрації зафіксував в Україні 28 випадків порушень свободи слова, з них 21 випадок – це фізична агресія щодо журналістів.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
900
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду