Фонд «Повернись живим» готує до запуску ЗМІ про війну

Фонд «Повернись живим» готує до запуску ЗМІ про війну

29 Серпня 2018
2656

Фонд «Повернись живим» готує до запуску ЗМІ про війну

2656
Серед авторів нового інтернет-видання будуть і військові
Фонд «Повернись живим» готує до запуску ЗМІ про війну
Фонд «Повернись живим» готує до запуску ЗМІ про війну

Фонд «Повернись живим» готує до запуску медіа про війну. Про це повідомив сайт каналу «24» з посиланням на голову фонду Віталія Дейнегу.

Як повідомила «Детектору медіа» журналістка та редакторка фонду «Повернись живим» Ольга Омельянчук, сайт матиме два розділи – про війну і про фонд.

Одна частина сайту розповідатиме про діяльність «Повернись живим», на ній також можна буде знайти повну фінансову звітність діяльності фонду. Друга – міститиме матеріали про війну.

«Ми не орієнтовані на новини, це не буде новинне ЗМІ в "класичному розумінні". Але, звичайно, якісь головні події будемо висвітлювати, будемо на них реагувати. Основний упор – фронтові історії та репортажі. Ми називаємо між собою це мікро-ЗМІ, хоча не впевнена, що це найкоректніше визначення. Це буде інтернет-видання. "Фішка" ЗМІ, зокрема, в тому, що для нас пишуть, в тому числі, військові, а велика частина героїв матеріалів – люди, яким допоміг фонд (підрозділу або особисто). Імена експертів, як і точну дату запуску, розголошувати, поки що, не можу, але скажу, що запуск запланований на осінь цього року», – повідомила пані Омельянчук.

За її словами, велика частина роботи над сайтом проходить на волонтерських засадах: «Мова, як про технічну, так і про творчу складову. При цьому передбачений невеликий гонорарний фонд, який ми розраховуємо покривати, в тому числі, за допомогою незалежних грантів».

Над сайтом зараз працюють журналісти Юлія Ворона, Олена Максименко та Анатолій Гаєвський. Також, за словами пані Омельянчук, нове видання планує співпрацювати з телевізійниками: Анастасією Федченко, Юлією Плисенко, Євгеном Назаренко, Юлією Кирієнко, Євгенією Подобною.

Нагадаємо, що голова фонду Віталій Дейнега є ведучим власного відео-блогу на каналі «24».

Фото: фонд "Повернись живим"

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2656
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду