Омбудсмен РФ заявила, що Вишинський попросив про зустріч із нею

Омбудсмен РФ заявила, що Вишинський попросив про зустріч із нею

25 Серпня 2018
1206

Омбудсмен РФ заявила, що Вишинський попросив про зустріч із нею

1206
Російський омудсмен Тетяна Москалькова заявила, що заарештований в Україні керівник «РИА Новости Украина», якого підозрюють у держзраді, просить про зустріч із нею.
Омбудсмен РФ заявила, що Вишинський попросив про зустріч із нею
Омбудсмен РФ заявила, що Вишинський попросив про зустріч із нею

Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на російські ЗМІ.

«Зі слів адвоката журналіста я знаю, що 20 серпня Кирило Вишинський підготував прохання про організацію зустрічі зі мною, і 21 серпня документ був переданий слідчому. Хочеться вірити, що цього разу влада України дозволить Кирилу здійснити своє право на побачення з представником країни, громадянином якої він є», - зазначила Москалькова.

Омбудсмен також заявила, що раніше українська влада відмовила їй у зустрічі з Вишинським і не допускає до нього російського консула.

Як відомо, Кирило Вишинський має подвійне громадянство - російське та українське. Вже у суді він заявляв про відмову від українського громадянства, проте вихід із нього неможливий, якщо особі повідомлено про підозру.

Москалькова раніше планувала зустрітися з Вишинським 23 червня, коли омбудсмени України та Росії начебто домовилися про сінхронне відвідування ув'язнених. Проте домовленості було зірвано російською стороною, як стверджує Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова, тому що українському омбудсмену не дозволили відвідати жодного українського в'язня на території Росії

Нагадаємо, 15 травня в офісі «РИА Новости Украина» (медіагрупа «Россия сегодня») відбулися обшуки, було затримано журналіста та керівника видання Кирила Вишинського. Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що дії співробітників «РИА Новости Украина» підпадають під «державну зраду». СБУ також оприлюднила схему, за якою нібито фінансувалося інтернет-видання «РИА Новости Украина»Кирилу Вишинському оголосили про підозру в державній зраді

16 травня Вишинського етапували до Херсону. а 17 травня заарештували на два місяці без права внесення застави.

Заступник голови СБУ Віктор Конононенко повідомив, що Кирила Вишинського доцільніше судити як громадянина України, хоча він має також і російське громадянство.

Під час засідання Апеляційного суду в Херсоні 1 червня Вишинський заявив про відомову від українського громадянства. Проте у Державній міграційній службі зазначили, що самої лише заяви недостатньо для виходу з громадянства. Також вихід з громадянства не передбачено в разі, якщо особі повідомлено про підозру.

6 липня Кирилу Вишинському повідомили також про підозру в незаконному зберіганні зброї. 11 липня під час розгляду клопотання про продовження запобіжного заходу Вишинському слідчий заявив, що до кримінальної справи щодо державної зради були долучені матеріали іншого кримінального провадження щодо керівника видання, зокрема щодо зберігання зброї та наркотичних засобів.

19 липня Херсонський міськсуд наклав арешт на квартиру, два автомобілі та майно Вишинського, вилучене під час обшуків. 6 серпня Вишинському продовжили арешт до 8 вересня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1206
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду