Журналістка Надія Бурдей припиняє співпрацю з командою Bihus.info

Журналістка Надія Бурдей припиняє співпрацю з командою Bihus.info

3 Серпня 2018
4024

Журналістка Надія Бурдей припиняє співпрацю з командою Bihus.info

4024
Раніше вже з'являлася інформація про те, що Надія Бурдей покидає телепроект «Наші гроші», який виробляє команда Bihus.info. Проте пізніше журналістка спростувала це, заявивши, що просто змінює формат співпраці та стає фрілансером.
Журналістка Надія Бурдей припиняє співпрацю з командою Bihus.info
Журналістка Надія Бурдей припиняє співпрацю з командою Bihus.info

Журналістка Надія Бурдей на своїй сторінці у Facebook повідомила про припинення співпраці з командою Bihus.info.

«Я вигоріла. 4 роки із чудовою командою Bihus.info. Найкраще, що було в проекті - люди. Сильні. Принципові. Справжні. Дякую вам! Сходила у відпустку, не допомогло. Хочу змін», - написала вона.

У коментарі «Детектору медіа» пані Бурдей підтвердила, що покидає Bihus.info, проте не стала розголошувати плани щодо подальшої роботи.

«Так, я йду з проекту "Бігус.інфо". Наразі планую трохи відпочити. Пропозиції є, але поки сама не визначилась - не буду озвучувати від кого», - сказал вона.

Нагадаємо, в травні 2018 року повідомлялося, що Надія Бурдей начебто покидає телепроект «Наші гроші», який виробляє команда Bihus.info. В моніторінгу журналістських розслідувань під назвою «Небожителі, або Новий міф про журналістів, які знають, уміють і можуть геть усе» містилася наступна фраза: «За нашими даними, після цього сюжету Надія Бурдєй іде в те, що красиво називається «творчою відпусткою», а насправді є "вільним плаванням". Після Мар'яни Мотрунич це вже друга за останній час серйозна втрата для команди Дениса Бігуса. Дуже прикра втрата, тому що саме "стара гвардія" була головним драйвером проекту. Чи втримають планку інші журналісти? Чи остання ця втрата? Не факт».

У пості на фейсбук-сторінці Надії Бурдей, який був оприлюднений вже після публікації моніторингу, ця інформація спростовувалася.

«Друзі, я не йду з чудової команди Bihus.info. В новому аналізі жур. розслідувань від "Детектор медіа", як на мене, не зовсім коректне формулювання. В програмі "Наші гроші" я працюю довгих чотири роки. Дещо втомилася. Так буває. Хочеться спробувати щось нове. З такою думкою я живу вже рік. Правда. І мій редактор Денис Бігус про це знає і, здається, розуміє. Віднедавна я працюю в "Наших грошах" на фрілансі, що дозволяє мені писати і для інших редакцій. Спробувати це саме "щось інше"», - написала вона тоді.

Фото: Facebook Надії Бурдей

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4024
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду