Український консул відвідає Сущенка у СІЗО 30 липня - Фейгін

Український консул відвідає Сущенка у СІЗО 30 липня - Фейгін

28 Липня 2018
1545

Український консул відвідає Сущенка у СІЗО 30 липня - Фейгін

1545
Український консул у Москві Геннадій Брескаленко відвідає журналіста Романа Сущенка, незаконно засудженого в РФ, у понеділок, 30 липня.
Український консул відвідає Сущенка у СІЗО 30 липня - Фейгін
Український консул відвідає Сущенка у СІЗО 30 липня - Фейгін

Про це 27 липня повідомив громадський захисник журналіста Марк Фейгін, який також відвідає свого підзахисного наступного тижня, передає «Укрінформ».

«Сьогодні пройшло жеребкування на відвідування ув'язнених у СІЗО "Лефортово". Мені випав четвер. Але я, можливо, зможу поміняти дату відвідування Романа Сущенка на день-другий раніше. А консул України в Москві Геннадій Брескаленко відвідає Сущенка в понеділок», - сказав Фейгін.

Раніше захисник розповідав пропроблеми, що існують з відвідуванням ув'язнених у СІЗО «Лефортово». Кабінетів для зустрічей там лише шість, і вони часто використовуються слідчими, які проходять без черги.

Як повідомляв «Детектор медіа», власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі Романа Сущенка. Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

4 червня 2018-го Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. МЗС України висловило протест Росії у зв'язку з незаконним вироком Романові Сущенку і вимагає його звільнення. Громадський захисник журналіста Марк Фейгін заявив, що вирок Сущенку може оскаржуватись півроку.

5 червня Марк Фейгін подав скаргу на рішення Московського міського суду щодо вироку Сущенку.

26 червня Московський міський суд відмовив українському омбудсмену в отриманні дозволу на відвідування в СІЗО Романа Сущенка.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1545
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду