Мемедемінов пробуде в психіатричній лікарні до 26 липня - адвокат

Мемедемінов пробуде в психіатричній лікарні до 26 липня - адвокат

21 Липня 2018
1459

Мемедемінов пробуде в психіатричній лікарні до 26 липня - адвокат

1459
Адвокат кримського активіста Нарімана Мемедемінова Едем Семедляєв відвідав свого підзахисного, якого примусово перевели до психлікарні для експертизи. За словами адвоката, Мемедемінов пробуде там до 26 липня.
Мемедемінов пробуде в психіатричній лікарні до 26 липня - адвокат
Мемедемінов пробуде в психіатричній лікарні до 26 липня - адвокат

Про це повідомляє «Громадське радіо».

«З ним проводять медичну експертизу, практично кожен день з ним спілкуються. Сама головна лікарка вийшла і поцікавилась, хто до нього прийшов. Вона сказала, що дуже приємна і освічена людина – Наріман Мемедемінов. Дуже приємно з ним спілкуватись», - розповів адвокат.

Повідомляється, що після 26 липня Мемедемінова повернуть до слідчого ізолятора. Семедляєв додав, що його підзахисний отримує багато листів та картинок від дітей. Щоправда, вся пошта проходить ретельну перевірку.

«Всі вони, правда, зі штампами, перевірені, все проходить дуже сильну цензуру», - додав адвокат.

Зі слів Мемедемінова, порушень в його бік немає, але харчування та умови погані.

«Зрозуміло що це СІЗО, погане харчування, але чисто по-людськи лікарі до нього ставляться нормально, із розумінням, можна так сказати», - зазначив Семедляєв.

Як писав «Детектор медіа», вранці 22 березня 2018 року активіста Нарімана Мемедемінова відвезли на допит в управління ФСБ Росії в Сімферополі, провівши попередньо у нього обшуки. Кримчанин у 2014 році як блогер публікував відео у YouTube, в тому числі відео затримання кримських татар силовиками.

3 квітня підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму залишив Мемедемінова під арештом до 16 травня, тим самим залишивши в силі рішення суду першої інстанції. Правозахисники і медійники вимагали від Росії та влади анексованого Криму негайного звільнення кримського громадянського журналіста Мемедемінова.

Міністерство закордонних справ України також закликало звільнити кримського активіста. У квітні медійники розпочали інформаційну кампанію на підтримку Мемедемінова.

14 травня адвокат Едем Семедляєв повідомив, що Мемедемінова відвезли на психіатричну експертизу.

22 травня 2018 року слідство у справі блогера Мемедемінова відмовилося визнавати наявність у нього українського громадянства

15 травня підконтрольний Росії Київський районний суд Сімферополя продовжив на чотири місяці арешт Наріману Мемедемінову. Він залишиться в СІЗО до 15 серпня.

До психлікарні Мемедемінова помістили наприкінці червня 2018 року. За словами його адвоката, лікарі психіатричної лікарні Сімферополя здивовані, чому блогера направили на стаціонарну психіатричну експертизу.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1459
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду