Посольство України втретє попросило Мосміськсуд дозволити Денісовій відвідати Сущенка

Посольство України втретє попросило Мосміськсуд дозволити Денісовій відвідати Сущенка

22 Червня 2018
894

Посольство України втретє попросило Мосміськсуд дозволити Денісовій відвідати Сущенка

894
Посольство України в Росії надіслало до Московського міського суду термінового листа з проханням вирішити питання допуску уповноваженого Верховної Ради України з прав людини Людмили Денісової до ув’язненого в Росії українського журналіста Романа Сущенка.
Посольство України втретє попросило Мосміськсуд дозволити Денісовій відвідати Сущенка
Посольство України втретє попросило Мосміськсуд дозволити Денісовій відвідати Сущенка

Про це Людмила Денісова написала на своїй сторінці у Facebook.

«З 9:00 телефоную в Московський міський суд, на розгляді якого зараз клопотання Посольства України про мій візит до Романа Сущенка. Відповідь одна – рішення з Вашого питання не ухвалено. На місці нікого, крім секретарів, немає, всі на засіданнях. Тому Посольство України надіслало термінового листа до голови суду Ольги Єгорової (з копією на ФСВП) з проханням прискорити вирішення цього питання», – повідомила омбудсмен.

Як повідомляв «Детектор медіа», 18 червня український омбудсмен Людмила Денісова не змогла відвідати українського журналіста Романа Сущенка в московському СІЗО «Лефортове». Українська сторона отримала від судді Московського міського суду Олега Музиченка необхідний дозвіл для зустрічі з Сущенком. Однак, за словами пані Денісової, співробітники СІЗО її не пустили

МЗС України висловило протест через недопуск омбудсмена Денісової у СІЗО до Сущенка.

Також 18 червня у Москві відбулася зустріч омбудсменів України і Росії Людмили Денісової і Тетяни Москалькової. По її завершенні Тетяна Москалькова нібито розповіла російським журналістам, що домовилася з Денісовою про взаємне відвідування режисера Олега Сенцова в російській колонії та журналіста Кирила Вишинського в Херсоні.

19 червня Людмила Денісова повідомила про зрив попередніх домовленостей із Тетяною Москальковою. Того ж дня Мосміськсуд підтвердив, що було відкликано дозвіл, виданий раднику українського посольства в РФ Альберту Черніюку та уповноваженому з прав людини Верховної Ради України Людмилі Денисовій, а також двом співробітникам її апарату, на зустріч в слідчому ізоляторі зі засудженим українським журналістом Романом Сущенком.

20 червня Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова повідомила, що Посольство України ще раз звернулося до Московського міського суду з проханням надати дозвіл на відвідування українського журналіста Романа Сущенка, який наразі перебуває в СІЗО «Лефортове». 

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі Романа Сущенка. Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

4 червня Сущенка засудили до 12 років колонії суворого режиму. МЗС України висловив протест Росії у зв'язку з незаконним вироком Романові Сущенку і вимагає його звільнення. Громадський захисник журналіста Марк Фейгін заявив, що вирок Сущенку може оскаржуватись півроку.

5 червня Марк Фейгін подав скаргу на рішення Московського міського суду щодо вироку Сущенку.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
894
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду