Комітет свободи слова запросить на засідання нардепа Олександра Пономарьова і представника «Цензор.нет»

Комітет свободи слова запросить на засідання нардепа Олександра Пономарьова і представника «Цензор.нет»

21 Червня 2018
1456

Комітет свободи слова запросить на засідання нардепа Олександра Пономарьова і представника «Цензор.нет»

1456
Члени Комітету хочуть розглянути на наступному засіданні питання про перешкоджання журналістській діяльності народним депутатом Олександром Пономарьовим.
Комітет свободи слова запросить на засідання нардепа Олександра Пономарьова і представника «Цензор.нет»
Комітет свободи слова запросить на засідання нардепа Олександра Пономарьова і представника «Цензор.нет»

Таке рішення було ухвалене на засіданні Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики, що відбулося 20 червня 2018 року.

Почавши розглядати питання про перешкоджання журналістській діяльності народним депутатом Олександром Пономарьовим представникам двох медіа, від членів Комітету надійшла пропозиція перенести розгляд цього питання. Вони вирішили розглянути питання перешкоджання журналістській діяльності за присутності народного депутата Олександра Пономарьова (депутатська група «Воля народу»), а також запросити представника інтернет-видання «Цензор.нет».

У коментарі сайту «Детектор медіа» головний редактор сайту «Цензор.нет» Юрій Бутусов зазначив, що вітає таке рішення Комітету свободи слова. «Сподіваюся, що комітет підтримає подання ГПУ про зняття недоторканості з Пономарьова, і він у суді стане таким, як усі учасники процесу. Навіщо робити з народного депутата надлюдину? Навіщо народні депутати ухвалювали закон про захист журналістів, навіщо вітають нас із днем журналіста? Або захищайте журналістів, або скасуйте закон про їх захист», – сказав він.  

Як повідомляв «Детектор медіа», 7 лютого народний депутат із групи «Воля народу» Олександр Пономарьов у кулуарах Верховної Ради вихопив із рук і забрав мобільний телефон у парламентського кореспондента інтернет-видання «Цензор.НЕТ» Івана Марусенка, який знімав на камеру телефону коментар нардепа. Політик вихопив ще один мобільний у іншого журналіста (ним якраз і був Михайло Криворучкін - ДМ) і теж заховав у кишеню. У відповідь на зауваження журналістів Пономарьов звинуватив їх у провокації і звернувся до охоронців з вимогою вигнати журналістів з будівлі парламенту.

Того ж дня прокуратура міста Києва порушила кримінальне провадження щодо перешкоджання народним депутатом України Олександром Пономарьовим професійній діяльності журналістів, зокрема, журналіста «Цензор.нет» Івана Марусенка.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідуваннь за ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів) КК України.

Згодом журналіст Марусенко розповів, що дав свідчення в прокуратурі і що справу передадуть у СБУ, позаяк ДБР ще не розпочало роботу.

18 травня стало відомо, що генпрокурор України Юрій Луценко підписав подання про надання згоди на притягнення до кримінальної відповідальності народного депутата України із групи «Воля народу» Олександра Пономарьова, який у лютому 2018 року у кулуарах Верховної Ради забрав мобільний телефон у парламентського корреспондента інтернет-видання «Цензор.нет» Івана Марусенка та журналіста «Каменярі-інфо».

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1456
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду