Представник США в ОБСЄ закликав Росію звільнити Сенцова та всіх інших українських політв’язнів

Представник США в ОБСЄ закликав Росію звільнити Сенцова та всіх інших українських політв’язнів

15 Червня 2018
1147

Представник США в ОБСЄ закликав Росію звільнити Сенцова та всіх інших українських політв’язнів

1147
Тимчасовий повірений у справах при Організації безпеки і співробітництва в Європі Геррі Кемієн закликав Росію негайно звільнити Олега Сенцова та всіх інших українців-політв’язнів Кремля, у тому числі трьох інших, які також голодують - Володимира Балуха, Олександра Шумкова та Станіслава Клиха.
Представник США в ОБСЄ закликав Росію звільнити Сенцова та всіх інших українських політв’язнів
Представник США в ОБСЄ закликав Росію звільнити Сенцова та всіх інших українських політв’язнів

Про це йдеться у заяві Геррі Кемієна.

«Затримані з обох сторін повинні бути звільнені на основі принципу «всіх на всіх», як це викладено в мінських угодах, - заявив пан Кемієн. - Гуманітарна логіка також повинна переважати в тяжкому становищі понад 60 українських політв'язнів, які зараз перебувають у Росії. Український режисер Олег Сенцов голодує сьогодні (14 червня – ДМ) 31 день. Росія перевела пана Сенцова з Криму в Росію, і ми закликаємо Росію негайно звільнити його та всіх інших українських політв'язнів, у тому числі трьох інших, які також голодують: Володимира Балуха, Олександра Шумкова та Станіслава Клиха… Агресія та поведінка Росії в Україні підривають основні принципи та зобов'язання ОБСЄ, а також нашу колективну безпеку. Сполучені Штати повністю підтримують суверенітет, незалежність та територіальну цілісність України у межах своїх міжнародно визнаних кордонів. Ми ніколи не визнаємо анексію Криму. Кримські санкції щодо Росії залишатимуться, поки Росія не поверне повний контроль над півостровом Україні. Сполучені Штати приєднуються до наших європейських та інших партнерів, повторюючи, що наші санкції проти Росії за її агресію на Сході України залишатимуться, поки Росія повністю не виконає своїх зобов'язань за мінськими угодами».

Як повідомляв «Детектор медіа», в четвер, 14 червня, у столиці біля будівлі представництва Європейського Союзу в Україні активісти вимагали домагатися звільнення українських політв'язнів Кремля і оголосити дипломатичний бойкот Чемпіонату світу з футболу в Росії.

Учасники акції намалювали біля представництва умовну карту Росії з написом «Boycott Russia» і вишикувалися з плакатами, що закликають звільнити політв'язнів і бойкотувати ЧС-2018. Також вони вигукували «Free Sentsov» і «Boycott Russia».

Український конгресовий комітет Америки ініціював проведення одноденного голодного протесту на знак солідарності із політв’язнем Кремля Олегом Сенцовим.

Нагадаємо, кримчанина Олега Сенцова затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму.

14 травня 2018 року Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюзОБСЄ, інші спільноти та  організації.

4 червня адвокат Олега Сенцова Дмитро Дінзе повідомив, що лікарі у колонії очікують до 30-го дня його голодування негативної реакції, щоб розпочати введення Сенцову поживної суміші через зонд.

Станом на 15 червня український режисер-політв'язень Кремля Олег Сенцов голодує вже 33-ий день.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1147
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду