Суд переніс розгляд апеляції на арешт Бориса Германа

Суд переніс розгляд апеляції на арешт Бориса Германа

11 Червня 2018
916

Суд переніс розгляд апеляції на арешт Бориса Германа

916
Бориса Германа, підозрюваного в організації вбивства журналіста Аркадія Бабченка, не доставили до суду. Апеляційний суд Києва переніс розгляд апеляції на його арешт на 18 червня
Суд переніс розгляд апеляції на арешт Бориса Германа
Суд переніс розгляд апеляції на арешт Бориса Германа

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Як передає агентство, 11 червня засідання не відбулося через те, що пана Германа не доставили до суду, і в апеляційну інстанцію також ще не надійшли документи з Шевченківського районного суду Києва, який 31 травня обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою на два місяці.

Зазначимо, 11 червня, адвокат Бориса Германа Євген Солодко планував озвучити прізвище людини зі спецслужби, до якої нібито звернувся його підзахисний після того, як отримав замовлення на вбивство від російського знайомого.

Нагадаємо, 29 травня увечері стало відомо, що в Києві застрелили російського журналіста Аркадія Бабченка, який жив і працював в Україні. 30 травня на брифінгу голова Служби безпеки України Василь Грицак розповів, що Аркадій Бабченко живий, а його нібито вбивство насправді було спецоперацією СБУ.

31 травня до Шевченківського районного суду міста Києва надійшло клопотання щодо арешту Бориса Германа, якого Служба безпеки України підозрює в організації вбивства журналіста Аркадія Бабченка.  

Як стало відомо, підозрюваного в організації вбивства Бабченка захищає фірма адвоката Єфремова та Крисіна. Шевченківський районний суд міста Києва арештував пана Германа на два місяці без права внесення застави.

Пізніше волонтер та учасник бойових дій на Донбасі Олексій Цимбалюк заявив, що начебто саме він був «виконавцем вбивства» Аркадія Бабченка. СБУ та прокуратура підтвердила цю інформацію.

7 червня генпрокурор Юрій Луценко заявив, що Служба безпеки готує повідомлення про підозру ще одній особі у справі організації убивства журналіста Аркадія Бабченка.

Фото: "15 минут"

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
916
Читайте також
08.06.2018 10:30
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
1 623
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду