Журналістом року в «Укрінформі» став власний кореспондент у Польщі Юрій Банахевич

Журналістом року в «Укрінформі» став власний кореспондент у Польщі Юрій Банахевич

10 Червня 2018
2145

Журналістом року в «Укрінформі» став власний кореспондент у Польщі Юрій Банахевич

2145
В Українському національному інформаційному агентстві «Укрінформ» визначили лауреата премії «Журналіст року». Цього разу ним став власний кореспондент агентства у Польщі Юрій Банахевич.
Журналістом року в «Укрінформі» став власний кореспондент у Польщі Юрій Банахевич
Журналістом року в «Укрінформі» став власний кореспондент у Польщі Юрій Банахевич

Про це йдеться у повідомленні агентства.

«За кордоном ми не маємо поки що повноцінних редакцій – одна людина "закриває" всю країну. Відтак, треба встигнути відписати новини про всі найважливіші події, а ще оперативно передати аналітику. І Юрій встигає. А ще сучасна мультимедійність, або, як ми полюбляємо казати, конвергентність, диктує свої вимоги до універсальності журналіста. Юра вже кілька років успішно працює тією самою "редакцією" в одній особі, коли ти і журналіст, і оператор, і фотокор. Екслюзиви "від Банахевича" - це завжди екслюзиви зі значущими людьми, експерти, до яких він звертається за оцінками – авторитетні фахівці. Відповідно, його аналітика не буває поверховою чи неактуальною, він береться за найболючіші теми  в україно-польських стосунках і всебічно  розбирає ці теми "по кісточках". Тому він заслужено кращий цього року в агентстві», - підкреслив керівник «Укрінформу» Олександр Харченко.

Юрій Банахевич почав працювати в «Укрінформі» у 2007 році у міжнародній редакції, а через рік поїхав як власний кореспондент до Варшави. Зазначається, що, окрім сотень оперативних матеріалів, упродовж останнього року він підготував близько 70 великих публікацій - аналітику, інтерв’ю і репортажі. У багатьох журналіст порушує теми українсько-польських відносин: як двом державам дійти «історичного» компромісу попри всі непорозуміння та болюче минуле. Юрія Банахевича часто запрошують на місцеве радіо та польські телеканали.

Серед тем, які власний кореспондент відстежує з особливою увагою – доля українських заробітчан у Польщі та перешкоди, які їм доводиться долати. Він пише про права українських працівників, про недоліки міграційної політики Польщі та можливості її вдосконалити, про активну, дружню та небайдужу українську діаспору. 

Сам Юрій каже, що за останній рік найбільше запам’яталися два інтерв’ю: зі всесвітньо відомою режисеркою та сценаристкою Агнєшкою Голланд та відомою американською журналісткою, авторкою книги «Червоний голод. Війна Сталіна проти України» Енн Епплбаум. В обох розмовах йшлося про Голодомор та сталінський терор.

Нагадаємо, що конкурс започаткували у 2014 році, відтоді в день журналіста або відразу після нього визначають кращого серед журналістської команди агентства. За цей час почесне звання отримали оглядач-аналітик Ярослава Міщенко, кореспондент у країнах Балтії Олег Кудрін та кореспондентка агентства у Закарпатті Тетяна Когутич.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2145
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду