Невідомі викрали з квартири Вишинського документи та цінні речі – поліція

Невідомі викрали з квартири Вишинського документи та цінні речі – поліція

4 Червня 2018
1278

Невідомі викрали з квартири Вишинського документи та цінні речі – поліція

1278
З квартири арештованого головного редактора «РИА Новости Україна» Кирила Вишинського зникли документи та інші цінні речі
Невідомі викрали з квартири Вишинського документи та цінні речі – поліція
Невідомі викрали з квартири Вишинського документи та цінні речі – поліція

Про це повідомляє «Українська правда», посилаючись на речника Національної поліції України Ярослава Тракала.

Зокрема він підтвердив, що 3 червня близько 17:00 до чергової частини поліції надійшло повідомлення про проникнення невідомих у квартиру.

«Пропали документи і цінні речі», – сказав пан Тракало.  

Правоохоронцями відкрито кримінальне провадження за ч. 3. ст. 185 Кримінального кодексу України (Крадіжка, поєднана з проникненням у житло).

Раніше адвокат журналіста Андрій Доманський повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» про те, що до квартири його підзахисного проникли невідомі.

 «У неділю (3 червіня – ДМ) в квартиру було скоєно незаконне проникнення. Меблі і речі в квартирі перевернуті і розкидані. Пропало кілька речей, але які саме – поки точно невідомо», – сказав він.

Як повідомлялося, керівник видання «РИА Новости Украина» Кирило Вишинський, якого підозрюють у державній зраді, під час засідання Апеляційного суду в Херсоні 1 червня заявив про відомову від українського громадянства.

Нагадаємо, 15 травня СБУ заявила, що розкрила діяльність в Україні мережі медіаструктур, підконтрольних РФ. В офісі «РИА Новости Украина» (медіагрупа «Россия сегодня») відбулися обшуки, було затримано журналіста та керівника видання Кирила Вишинського. Згодом в СБУ підтвердили інформацію про обшуки у квартирі кореспондентки «РИА Новости Украина» Людмили Лисенко. Загалом СБУ провела п’ять обушків у цій справі.

Генеральний прокурор України Юрій Луценко заявив, що дії співробітників «РИА Новости Украина» підпадають під «державну зраду».

СБУ також оприлюднила схему, за якою нібито фінансувалося інтернет-видання «РИА Новости Украина» – підрозділ російського державного медіахолдингу МИА «Россия сегодня».

Кирилу Вишинському оголосили про підозру в державній зраді. Ще понад 20 громадян України, залучених до журналістської діяльності, поки що проходять у справі у статусі свідків.

У Росії відреагували на затримання Кирила Вишинського погрозами вжити заходи у відповідь. Згодом Посольство РФ в Україні направило МЗС України ноту протесту через обшуки та затримання в «РИА Новости Украина».

16 травня Вишинського етапували до Херсону. а 17 травня заарештували на два місяці без права внесення застави.

1 червня Апеляційний суд не змінив головреду «РИА Новости Украина» Кирилу Вишинському запобіжний захід, залишивши його під арештом на 60 діб.

На фото: Кирило Вишинський

Фото: prm.ua

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1278
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду