Олег Сенцов погодився на підтримуючу терапію – РФ

Олег Сенцов погодився на підтримуючу терапію – РФ

29 Травня 2018
2030

Олег Сенцов погодився на підтримуючу терапію – РФ

2030
Пресс-служба Федеральної служби виконання покарань Росії у Ямало-Ненецькому автономному окрузі повідомила, що засуджений у РФ український режисер Олег Сенцов, який голодує з 14 травня, погодився отримувати підтримуючу терапію
Олег Сенцов погодився на підтримуючу терапію – РФ
Олег Сенцов погодився на підтримуючу терапію – РФ

Про це йдеться на сайті служби.

«Повідомляємо, що наразі засуджений Сенцов О.Г., який відмовився від прийому їжі, знаходиться під динамічним наглядом медичних працівників установи, де він відбуває покарання. Сенцов О.Г. почав отримувати підтримуючу терапію, на що дав свою згоду», – йдеться у повідомленні.

Також повідомляється, що за час голодування стан здоров’я Сенцова нібито не погіршився і наразі він «задовільний».

Нагадаємо, українського режисера Олега Сенцова затримали російські спецслужби у Криму в травні 2014 за звинуваченням в організації терактів на півострові. 25 серпня 2015 року Північно-Кавказький військовий окружний суд РФ визнав українського кінорежисера Олега Сенцова винним в організації терористичного угрупування і засудив його до 20 років колонії суворого режиму. Наразі Сенцов перебуває у колонії в Лабитнангі, що за Північним полярним колом.

14 травня Сенцов оголосив безстрокове голодування з вимогою звільнити всіх українських політв’язнів у Росії. Керівництво російської колонії у Лабитнангі пригрозило Сенцову примусовим годуванням. За словами адвоката Сенцова Дмитра Дінзе, український режисер голодуватиме до кінця.

1-2 червня по всьому світу пройде акція #SaveOlegSentsov.

Підтримку Сенцова та вимоги його звільнення висловили громадські діячі Чехіїросійські письменники та науковціПАРЄPEN Internationalрежисери Франції, Посольство США в УкраїніЄвросоюз.

Українські режисери, сценаристи, продюсери, актори, правозахисники, журналісти, активісти вимагають від Президента України Петра Порошенка призначити посаду уповноваженого зі справ українських політв’язнів, зустрітися з членами їх сімей та забезпечити їм допомогу.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2030
Читайте також
26.05.2018 17:05
Ярослав Підгора-Гвяздовський
для «Детектора медіа»
2 560
25.05.2018 17:00
Інна Долженкова
для «Детектора медіа»
1 558
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду