В Апеляційному суді Херсонщини назвали дату розгляду скарги захисників керівника «РИА – Новости Украина»

В Апеляційному суді Херсонщини назвали дату розгляду скарги захисників керівника «РИА – Новости Украина»

23 Травня 2018
1130

В Апеляційному суді Херсонщини назвали дату розгляду скарги захисників керівника «РИА – Новости Украина»

1130
Апеляція щодо обрання керівникові «РИА – Новости Украина» Кирилу Вишинському запобіжного заходу розглядатиметься 29 травня о 15.45. У суді також нагадали журналістам про порядок проведення в залі судового засідання фотозйомки, відео- та аудіозапису
В Апеляційному суді Херсонщини назвали дату розгляду скарги захисників керівника «РИА – Новости Украина»
В Апеляційному суді Херсонщини назвали дату розгляду скарги захисників керівника «РИА – Новости Украина»

Про це «в зв'язку із численними зверненнями представників ЗМІ щодо надання інформації» повідомляє прес-центр Апеляційного суду Херсонської області.  

«Звертаємо увагу, що відповідно до частини 4 статті 11 Закону  України «Про судоустрій і статус суддів» присутні в залі судового засідання  представники засобів масової інформації можуть проводити в залі судового засідання фотозйомку, відео- та аудіо запис з використанням портативних відео- та аудіо технічних засобів без отримання окремого дозволу суду. Трансляція судового засідання здійснюється з дозволу суду», - йдеться у повідомленні.

У ньому також нагадується, що зйомка, відеозапис, а також трансляція повинні здійснюватися без створення перешкод у веденні засідання і здійсненні учасниками судового процесу їхніх процесуальних прав.

Як повідомляв «Детектор медіа», 21 травня захист керівника «РИА Новости Украина» Кирила Вишинського подав апеляцію на його арешт. 

Нагадаємо, 15 травня Служба безпеки України заявила, що розкрила діяльність мережі медіаструктур, підконтрольних Російській Федерації. В офісі видання «РИА Новости Украина» (медіагрупа «Россия сегодня») відбулися обшуки, затримано журналіста та керівника видання Кирила Вишинського. Згодом ЗМІ повідомили про обшуки у квартирі кореспондентки «РИА Новости Украина» Людмили Лисенко. В СБУ «Детектору медіа» цю інформацію підтвердили та додали, що загалом СБУ провела п’ять обшуків у цій справі.

Голова Комітету з питань свободи слова та інформаційної політики Вікторія Сюмар заявила, що затримання Кирила Вишинського пов'язане не з журналістською, а, можливо, з агентурною діяльністю.

Служба безпеки України також оприлюднила схему, за якою нібито фінансувалося інтернет-видання «РИА Новости Украина» – підрозділ російського державного медіахолдингу МИА «Россия сегодня».

Кирилу Вишинському оголосили про підозру в державній зраді. Ще понад 20 громадян України, залучених до журналістської діяльності, поки що проходять у справі у статусі свідків.

У Росії відреагували на затримання Кирила Вишинського погрозами вжити заходи у відповідь. При цьому, за словами прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова, Росія діятиме «напористо». Згодом Посольство Російської Федерації в Україні направило Міністерству закордонних справ України ноту протесту через обшуки та затримання в «РИА Новости Украина».

16 травня пана Вишинського етапували до Херсону.

17 травня Херсонський міський суд обрав запобіжний захід керівнику «РИА Новости Украина» Кирилу Вишенському у вигляді утримання під вартою на два місяці без права внесення застави.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1130
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду