ВСУ дозволив нардепу не спростовувати інформацію про те, що ЦПК зловживає грантами

ВСУ дозволив нардепу не спростовувати інформацію про те, що ЦПК зловживає грантами

21 Травня 2018
1059

ВСУ дозволив нардепу не спростовувати інформацію про те, що ЦПК зловживає грантами

1059
Верховний Суд України відмовив Центру протидії корупції у спростуванні інформації про імовірні зловживання з боку ЦПК грантовими коштами, отриманими з-за кордону.
ВСУ дозволив нардепу не спростовувати інформацію про те, що ЦПК зловживає грантами
ВСУ дозволив нардепу не спростовувати інформацію про те, що ЦПК зловживає грантами

Рішення найвищої касаційної інстанції є остаточним і оскарженню не підлягає, повідомляє УНІАН з посиланням на прес-службу народного депутата Павла Пинзеника.

Постанова Верховного Суду  України від 8 травня 2018 року скасовує постанову Апеляційного суду міста Києва від 30 січня 2018 року і відновлює рішення Печерського районного суду міста Києва від 25 жовтня 2017 року про відмову у задоволенні позову ГО «Центр протидії корупції» проти Павла Пинзеника. Голова правління ЦПК Віталій Шабунін та члени організації Дар'я Каленюк і Олександра Устінова просили визнати недостовірну інформацію, поширену народним депутатом під час брифінгу у Верховній Раді  у травні 2017 року.

Павло Пинзеник повідомив тоді, що до нього звернулося ГО «Національний інтерес України», яке надало журналістське розслідування про використання коштів міжнародної фінансової допомоги у розмірі $1,2 млн. в особистих інтересах членів «Центру протидії корупції».

Верховний Суд, посилаючись на Резолюцію Парламентської Асамблеї Ради Європи про право на недоторканність особистого життя, нагадав:  «Межа допустимої критики щодо особи, яка виступає у своїй публічній якості, є ширшою, ніж щодо приватної особи… ГО «Центр протидії корупції» та її посадові особи мають усвідомлювати, що межі допустимої критики відносно них, зокрема з питань дотримання принципів прозорості і доброчесності, є значно ширшими, ніж окремої пересічної особи».

Як повідомляв «Детектор медіа», 30 січня Центр протидії корупції (ЦПК) виграв апеляцію у справі проти народного депутата «Народного фронту» Павла Пинзеника щодо поширення недостовірної інформації про організацію під час свого брифінгу у Верховній Раді

«Апеляційний суд міста Києва визнав недостовірною інформацію, поширену нардепом Пинзеником під час свого брифінгу у Верховній Раді щодо Центру протидії корупції і зобов’язав його протягом місяця спростувати цю інформацію на такому ж брифінгу», – повідомляв ЦПК.

Нагадаємо, 23 травня в парламенті депутат від «Народного фронту» Павло Пинзеник показав колегам-нардепам фільм під назвою «Як ЦПК відпрацьовує гроші ґрантодавців», де стверджувалося, що ЦПК «виводить» гроші, тобто витрачає їх з порушенням законодавства.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1059
Читайте також
25.04.2020 13:30
Дмитрий Шерембей
для «Детектора медіа»
2 069
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду