Журналіст Анвар Деркач повідомляє про погрози через анонімне інтерв’ю

Журналіст Анвар Деркач повідомляє про погрози через анонімне інтерв’ю

15 Травня 2018
2720

Журналіст Анвар Деркач повідомляє про погрози через анонімне інтерв’ю

2720
Журналіст-фрілансер Анвар Деркач повідомив «Детектору медіа», що 11 травня у київському кафе «Халяль» (Дегтярівська, 27Т) невідомий чоловік погрожував йому через інтерв’ю на сайті «Кавказ.Реалии» про Абубакара Саітова. Журналіст звернувся до поліції
Журналіст Анвар Деркач повідомляє про погрози через анонімне інтерв’ю
Журналіст Анвар Деркач повідомляє про погрози через анонімне інтерв’ю

За словами Анвара Деркача, невідомий 30-річний чоловік сказав йому, що інтерв'ю про керівника чеченського земляцтва «є брехливим».

«Він сказав: "А мы тебя искали...Ты какое имеешь право писать о нас без нашего разрешения?". На уточнююче питання - про кого саме, він сказав: "Саітових". Я відповів, що готовий обговорити претензії щодо змісту інтерв'ю, але він з матюками просичав, що все в ньому – брехня. Я попросив у нього номер, за яким я міг би перевіряти інформацію щодо Саітових в разі необхідності. На що він відповів: "Якщо ти ще що-небудь напишеш про нас, то з тобою вже ніхто розмовляти не буде, не зважаючи на те чи журналіст ти, чи хто. І по цьому інтерв'ю, питання по тобі ще не закрите". Після цього він сказав, щоб я забирався з їхнього кафе», – розказав подробиці пан Деркач.

Журналіст повідомив, що слова невідомого чоловіка розцінює як тиск та спроби перешкоджання журналістській діяльності. Пан Деркач написав заяву до Шевченківського райвідділку поліції міста Києва.

Зазначимо, у своєму матеріалі «В главе чеченской диаспоры Украины узнали авторитета 90-х» журналіст згадує Магомеда-Амін Саітова, підозрюваного у нападі на народного депутата України Мустафу Найєма. Решта матеріалу – анонімне інтерв'ю про Абубакара Саітова, який начебто був авторитетом у 90-ті роки.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2720
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду