СБУ видворила з України двох співробітниць російських телеканалів (ВІДЕО)

СБУ видворила з України двох співробітниць російських телеканалів (ВІДЕО)

9 Травня 2018
1752

СБУ видворила з України двох співробітниць російських телеканалів (ВІДЕО)

1752
Служба безпеки України примусово повернула на територію Росії та Казахстану із забороною в’їзду в Україну терміном на три роки двох спеціальних кореспонденток телеканалів «Первый канал» і «Россия» Валентину Соловйову та Ольгу Юр'єву.
СБУ видворила з України двох співробітниць російських телеканалів (ВІДЕО)
СБУ видворила з України двох співробітниць російських телеканалів (ВІДЕО)

Про це йдеться на Фейсбук-сторінці СБУ.

За даними СБУ, спеціальні кореспондентки російських телеканалів «Первый канал» і «Россия» Валентина Соловйова та Ольга Юр'єва були командировані до Києва для підготовки тенденційних сюжетів про святкування в Україні «Дня перемоги над нацизмом у Другій світовій війні».

Їх примусово провернено до країн, громадянками яких вони є: Валентину Соловйову - до РФ, Ольгу Юр'єву - до Казахстану. Обом заборонено в'їжджати на територію України протягом трьох років. 

«Оперативники спецслужби задокументували, що за задумом російських пропагандистів відзняті Валентиною Соловйовою та Ольгою Юр’євою відеоматеріали планувалось використати для дискредитації України перед світовою спільнотою та поширенню дезінформації серед населення.

У рамках комплексу заходів із протидії втручанню країни-агресора у вітчизняний медіапростір та локалізації загроз в інформаційній сфері, у зв’язку з тим що діяльність російських пропагандисток шкодить національній безпеці України та її суверенітету, територіальній цілісності і конституційному ладу 9 травня 2018 року Соловйову примусово повернуто до РФ, а Юр’єву до Казахстану із забороною в’їзду до нашої країни терміном на три роки», - йдеться в повідомленні СБУ.

СБУ також нагадала, що згідно з Указом Президента України №133 від 15 травня 2017 року до російських «Першого каналу» та «Россия» застосовані спеціальні обмежувальні заходи щодо діяльності на території України. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1752
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду