Український режисер Павло Остріков став членом Європейської кіноакадемії

Український режисер Павло Остріков став членом Європейської кіноакадемії

7 Травня 2018
3104

Український режисер Павло Остріков став членом Європейської кіноакадемії

3104
Остріков став тридцятим представником української кіноіндустрії в Єврпейській кіноакадемії (European Film Academy).
Український режисер Павло Остріков став членом Європейської кіноакадемії
Український режисер Павло Остріков став членом Європейської кіноакадемії

Про це на своїй Фейсбук-сторінці повідомив кінопродюсер Юрій Мінзянов, який працював з Павлом Остріковим над короткометражними стрічками «Голден лав» і «Випуск’97».

Українського режисера внесено до переліку членів на офіційному сайті Європейської кіноакадемії. 

Європейська кіноакадемія заснована в 1988 році в Берліні, щорічно вручає премію «Європейський кіноприз» (European Film Awards). Організація нараховує 3200 європейських кінематографістів. 

Вступити до кіноакадемії може особа віком до 36 років, яка працювала принаймні над трьома стрічками, має успішний фестивальний досвід та рекомендації від двох діючих членів академії. 

Щорічний внесок у членство в Європейську кіноакадемію становить 200 євро.

Переможці номінантів та європейських кінопремій запрошуються приєднатися до Європейської кіноакадемії автоматично.

Нагадаємо, короткометражна трагікомедія Павла Острікова «Випуск’97» перемогла на Одеському міжнародному кінофестиваліспеціальний приз кінофестивалю у Локарно, стала найкращою стрічкою Національного конкурсу фестивалю «Молодість. Пролог», а також здобула національну кінопремію «Золота дзиґа»

Крім цього, фільм отримав приз-номінацію на приз Європейської кіноакадемії 2018 року на кінофестивалі в Льовені (Бельгія). 2018 року стрічка претендуватиме на звання кращого європейського короткометражного фільму.

Наразі режисер завершує роботу над короткометражною стрічкою Mia Donna.

Окрім кінематографа, Павло Остріков займається стендап-комедією. 

Станом на сьогодні до Європейської кіноакадемії входить 30 представників української кіноіндустрії. А саме: режисери Роман Балаян, Мирослав Слабошпицький, Дмитро Томашпольський, Валентин Васянович, Олена Дем'яненко, Марина Горбач, Олена Фетисова, Марися Нікітюк, Павло Остріков, Єлизавета Сміт; продюсери Єгор Олесов, Ія Мислицька, Олена Слабошпицька, Андрій Єрмак, Ольга Журженко, Олексій Москаленко; сценарист Андрій Курков; художники-постановники Влад Одуденко, Кирило Шувалов; композитори Антон Байбаков, Тимур Полянський; звукорежисер Сергій Степанський; режисер монтажу Павло Залесов; костюмери Олена Гресь, Надія Кудрявцева; гример Віталій Скопелідіс; а також дистриб'ютор Денис Іванов (компанія «Артхаус Трафік»), директор кінофестивалю «Молодість» Андрій Халпахчі, арт-директор Одеського міжнародного кінофестивалю Алік Шпилюк та генеральная продюсерка ОМКФ Юлія Сінькевич. 

Нагадаємо, у квітні цього року про свій вступ до лав Європейської кіноакадемії повідомила режисерка, сценаристка Марися Нікітюк. 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
3104
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду