У Криму активіста Сулеймана Кадирова залишили під вартою

У Криму активіста Сулеймана Кадирова залишили під вартою

16:00,
3 Травня 2018
1191

У Криму активіста Сулеймана Кадирова залишили під вартою

16:00,
3 Травня 2018
1191
У Криму активіста Сулеймана Кадирова залишили під вартою
У Криму активіста Сулеймана Кадирова залишили під вартою
Підконтрольний Росії Верховний суд Криму залишив у силі вирок кримськотатарському активісту Сулейману Кадирову, засудженому до двох років позбавлення волі умовно із забороною на публічну діяльність по звинуваченню у закликах до сепаратизму за репост у Facebook

Про це повідомляє «Крим.Реалії».

Сулеймана Кадирова засудили на два роки умовно із забороною на публічну діяльність на той самий строк. Вирок оголосила суддя Олена Михалькова.

Нагадаємо, за версією звинувачення, пан Кадиров у березні 2016 року зробив репост відеоролика Дем'яна Демьянченка, який представлявся кримським татарином із Сімферополя і заявляв про створення батальйону «Крим» для звільнення непідконтрольних частин Донецької та Луганської областей України. Через кілька місяців під репостом з'явився коментар від пана Кадирова в тому числі зі словами «Підтримую, Крим був, є і буде Україною».

Проти нього було порушено справу за статтею 280.1 Кримінального кодексу Росії. Звинувачення базується на експертизі, проведеній експертами ФСБ, які доводять, що в коментарі Кадирова є заклик до порушення територіальної цілісності Росії.

Російські силовики 5 жовтня 2016 року прийшли з обшуком в будинок кримськотатарського активіста Сулеймана Кадирова, вилучили у нього ноутбук і телефон. Кадирова підозрювали в закликах до невизнання кордонів Росії та підтримці громадського об'єднання «Аскер».

Кримінальну справу стосовно Кадирова порушили 11 жовтня 2016 року за підозрою в сепаратизмі. У квітні 2017 року російська служба з фінансового моніторингу внесла Кадирова до переліку екстремістів і терористів.

Сам Кадиров стверджує, що кримінальна справа - це провокація спецслужб у відповідь на його активну громадянську позицію і правозахисну діяльність.

1 березня підконтрольний Кремлю Феодосійський міський суд засудив кримськотатарського активіста Сулеймана Кадирова до двох років умовно із забороною здійснення публічної діяльності на такий же термін.

Команда «Детектора медіа» не лише бореться за якість української журналістики, але й розповідає про суспільно важливі процеси в Україні. Наші журналісти пишуть про досягнення та проблеми громадського сектору й показують, як активісти впливають на реформи.

Запрошуємо вас долучитися до Спільноти «Детектора медіа». Та разом працювати над тим, щоб ініціативи, які захищають демократичні цінності, ставали більш видимими.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
Коментарі
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду