НАЗК внесло припис про порушення вимог антикорупційного законодавства очільникові Держкіно

НАЗК внесло припис про порушення вимог антикорупційного законодавства очільникові Держкіно

26 Квітня 2018
1505

НАЗК внесло припис про порушення вимог антикорупційного законодавства очільникові Держкіно

1505
Національне агентство з питань запобігання корупції на своєму засіданні прийняло рішення про внесення приписів Голові Державного агентства України з питань кіно Пилипу Іллєнку стосовно посадової особи Держкіно Мар’яна Луканя та Голові Державного агентства резерву України Вадиму Мосійчуку.
НАЗК внесло припис про порушення вимог антикорупційного законодавства очільникові Держкіно
НАЗК внесло припис про порушення вимог антикорупційного законодавства очільникові Держкіно

Про це повідомляється на сайті НАЗК.

Зокрема Національне агентство встановило, що начальник управління державного регулювання та реалізації кінопроектів Держкіно Мар’ян Лукань передав в управління належні йому корпоративні права на користь своєї дружини, чим порушив вимоги частини першої статті 36 Закону щодо заборони передання в управління корпоративних прав на користь членів своєї сім’ї. Посадовець письмово не повідомив Національне агентство про передачу корпоративних прав та, відповідно, не надав нотаріально засвідчену копію укладеного договору, чим порушив вимоги частини п’ятої статті 36 Закону, йдеться в повідомленні.

Національне агентство вимагає провести службове розслідування, вжити заходів щодо усунення виявлених порушень та розглянути питання щодо притягнення винних осіб до встановленої законом відповідальності.

Приписи Національного агентства є обов’язковими до виконання. За невиконання цих приписів керівник органу, підприємства, установи, організації несе відповідальність, передбачену статтею 188-46 КУпАП.

Як повідомляв «Детектор медіа», 23 березня 2018 року Печерський районний суд міста Києва відклав розгляд справ Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) проти голови Державного агентства України з питань кіно Пилипа Іллєнка через відсутність на засіданні прокурора. Наступні судові засідання у справах відбудуться 25 травня о 8:00.  

Як писав «Детектор медіа», НАЗК подало до суду протоколи про адміністративні правопорушення, складені стосовно Пилипа Іллєнка, за частинами першою та другою статті 172-7 Кодексу України про адміністративні правопорушення - щодо виплати премій начальниці відділу Держкіно Марії Іллєнко, яка є його двоюрідною сестрою. 

Раніше кінематографісти зверталися з відкритим листом до голови НАЗК Наталії Корчак з проханням про публічну зустріч для обговорення ситуації щодо голови Державного агентства України з питань кіно (Держкіно) Пилипа Іллєнка і влаштували пікет біля будівлі НАЗК. НАЗК, у свою чергу, назвало пікети на підтримку Іллєнка спробою тиску. 

Нагадаємо, 25 січня голову Державного агентства України з питань кіно Пилипа Іллєнка запросили до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) для надання пояснень. Національне агентство з питань запобігання корупції встановило, що перебуваючи на керівній посаді центрального органу виконавчої влади, тобто будучи особою, уповноваженою на виконання функцій держави, на яку поширюється дія Закону України «Про запобігання корупції», «голова  Держагентства України  з питань кіно у період 2016 – 2017 років вчиняв дії та приймав рішення в умовах реального конфлікту інтересів».

Конфлікт виник, як стверджує НАЗК, під час прийняття рішень розпорядчого характеру стосовно застосування заохочувальних виплат щодо працівників Державного агентства України з питань кіно, які у тому числі безпосередньо стосувались особи, з якою Пилип Іллєнко перебуває у сімейних відносинах. За інформацією НАЗУ, начальниця відділу державного регулювання кіновідеопрокату управління державного регулювання та реалізації кінопроектів Державного агентства України з питань кіно є двоюрідною сестрою Іллєнка.

Голова Державного агентства України з питань кіно Пилип Іллєнко у зв’язку із запрошенням до Національного агентства з питань запобігання корупції (НАЗК) для надання пояснень щодо премії його двоюрідній сестрі Марії Іллєнко заявив, що законодавство України не визначає двоюрідних братів і сестер близькими особами, тому конфлікту інтересів у даному випадку не було.

25 січня Пилип Іллєнко повідомив, що НАЗК запустило процедуру його звільнення з посади. Того ж дня НАЗК повідомило, що передає протоколи щодо голови Держкіно до суду.

Фото: Zik

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1505
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду