Доказів того, що Сущенко не винен, а проти нього здійснили провокацію, достатньо – Фейгін

Доказів того, що Сущенко не винен, а проти нього здійснили провокацію, достатньо – Фейгін

24 Квітня 2018
883

Доказів того, що Сущенко не винен, а проти нього здійснили провокацію, достатньо – Фейгін

883
За словами адвоката незаконно затриманого в Росії українського журналіста Романа Сущенка Марка Фейгіна, у захисту достатньо доказів на підтримку версії, що Сущенко ні в чому не винен, а щодо нього була здійснена провокація.
Доказів того, що Сущенко не винен, а проти нього здійснили провокацію, достатньо – Фейгін
Доказів того, що Сущенко не винен, а проти нього здійснили провокацію, достатньо – Фейгін

У середу, 25 квітня, в Московському міському суді свої свідчення у справі незаконно затриманого в РФ українського журналіста Романа Сущенка представить захист.

Подробиці «Укрінформу» повідомив адвокат українця Марк Фейгін.

«У понеділок сторона обвинувачення надавала свої докази. Це протоколи допитів, рапорти, довідки, аудіо- та відеозаписи. Далі в дебатах сторін обвинувачення буде посилатися на ці матеріали. У середу, 25 квітня, свої докази надасть сторона захисту. На мій погляд, у нас достатньо доказів на підтримку нашої версії, що Сущенко ні в чому не винен, а щодо нього була здійснена провокація», - сказав пан Фейгін.

За його словами, захист подаватиме ряд клопотань (наприклад, щодо «характеристики особи» його підзахисного). Ймовірно, Роман Сущенко в допиті не братиме участі. Зараз захист вирішує, наскільки доцільно проводити допити інших учасників процесу.

«І черговий раз нагадую, що не потрібно займатися самозакоханістю і сподіватися на процесуальну коректність процесу. Тим більше в нинішніх умовах, коли процес закритий. І обвинувачення, не боячись критики, навіть до подання доказів, з моєї точки зору, поставилося не надто суворо. Але не це головне. Повторюся, доля Сущенка вирішуватиметься в політичних переговорах на вищому рівні. У цьому сенсі, на мій погляд, важливим стане приїзд президента Франції наприкінці травня на Санкт-Петербурзький економічний форум», - підкреслив Марк Фейгін.

Як повідомляв «Детектор медіа», 23 квітня у Московському міському суді відбулося судове засідання у справі українського журналіста Романа Сущенка, під час якого сторона обвинувачення закінчила подання доказів. Адвокат журналіста Марк Фейгін приступить до подання доказів 25 квітня.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі українського журналіста Романа Сущенка, обвинуваченого у «шпигунстві». Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
883
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду