Журналісти телеканалу «24» на Донеччині потрапили під обстріл бойовиків

Журналісти телеканалу «24» на Донеччині потрапили під обстріл бойовиків

12 Квітня 2018
1284

Журналісти телеканалу «24» на Донеччині потрапили під обстріл бойовиків

1284
Знімальна група телеканалу «24» разом із військовими потрапила під обстріли бойовиків в селищі Луганське на Донеччині.
Журналісти телеканалу «24» на Донеччині потрапили під обстріл бойовиків
Журналісти телеканалу «24» на Донеччині потрапили під обстріл бойовиків

Про це журналіст каналу Роман Пагулич розповів у прямому ефірі, повідомляється на сайті телеканалу.

Обстріл стався, коли знімальна група поверталася зі зйомок з передової. На авто, в якому їхали телевізійники і військові, летіла керована протитанкова ракета, проте вона пройшла зверху, йдеться у сюжеті.

«Ми якраз верталися зі зйомки з передової, вже майже доїхали до більш-менш безпечного місця і буквально в кількох метрах від нас пролетіла протитанкова керована ракета. Зараз в тому місці згарище, тому що після влучення керованої ракети почалася пожежа. Можу сказати, що сьогодні наш другий день народження», – розповів Роман Пагулич.

Ракету запустили із висоти на горизонті, йдеться у сюжеті.

«Вона пройшла зверху над нами. Нас врятували проводи, через які ми трохи призупинилися. Стріляли з відстані близько 3 чи 3,5 кілометрів», – зазначив військовослужбовець ЗСУ. На думку військового, автівку чекали і вицілювали цілеспрямовано.

Як повідомляв «Детектор медіа», Уповноважена Президента України з мирного врегулювання ситуації на Донбасі Ірина Геращенко планує передати до ОБСЄ та Ради Європи факти обстрілу військових журналістів у зоні АТО. Пані Геращенко на своїй сторінці у Facebook повідомила, що в Україні «не ведеться моніторинг обстрілів журналістів в зоні війни, порушень права журналістів на професію з боку терористів, які обстрілюють українські території» та закликала медійників повідомляти про такі випадки.

Фото: скріншот відео 24 каналу

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1284
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду