Рада Європи доповнила кейс у справі українського журналіста Романа Сущенка

Рада Європи доповнила кейс у справі українського журналіста Романа Сущенка

10 Квітня 2018
1228

Рада Європи доповнила кейс у справі українського журналіста Романа Сущенка

1228
Рада Європи продовжує наполягати, що ув'язнення українського журналіста Романа Сущенка - це перший рівень атак на журналістів, та доповнила кейс у його справі.
Рада Європи доповнила кейс у справі українського журналіста Романа Сущенка
Рада Європи доповнила кейс у справі українського журналіста Романа Сущенка

Про це повідомляє «Укрінформ» з посиланням на сайт Ради Європи. 

«27 березня 2018 року Московський міський суд продовжив строк тримання під вартою Романа Сущенка на шість місяців - до 16 вересня 2018 року. На це рішення було подано апеляцію», - йдеться в оновленні, розміщеному на платформі з просування захисту та свободи журналістів на сайті Ради Європи.

Там також вказано, що паризький власний кореспондент «Укрінформу», який працював на цій посаді з 2010 року, був заарештований після прибуття в Росію, його звинуватили в шпигунстві, що агентство наполегливо спростувало. Повідомляється і про те, що сім'я журналіста залишалася без новин про нього протягом двох днів після того, як він вилетів із Парижа з приватним візитом до Москви під час своєї відпустки.

В описі кейсу Сущенка вказується на його скарги щодо психологічного тиску і заборони зв'язатися з дружиною, щоб повідомити її про свій арешт.

Як повідомляв «Детектор медіа», 2 квітня у Вашингтоні голова правління Центру громадянських свобод Олександра Матвійчук передала спецпредставникові Держдепу США в справах України Курту Волкеру звернення щодо викрадення, катування та незаконного утримання людей в ОРДЛО, Криму та РФ.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі українського журналіста Романа Сущенка, обвинуваченого у «шпигунстві». Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1228
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду