Фейгін вважає невипадковим збіг дат розгляду справ Сущенка та його власної

Фейгін вважає невипадковим збіг дат розгляду справ Сущенка та його власної

30 Березня 2018
962
30 Березня 2018
10:21

Фейгін вважає невипадковим збіг дат розгляду справ Сущенка та його власної

962
Марк Фейгін, адвокат незаконно заарештованого у Москві Романа Сущенка, вважає невипадковим збіг датипродовження суду в справі журналіста та початку справи самого Фейгіна
Фейгін вважає невипадковим збіг дат розгляду справ Сущенка та його власної
Фейгін вважає невипадковим збіг дат розгляду справ Сущенка та його власної

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Хотів би зазначити таку особливість. У судових засіданнях у справі Сущенка оголошено перерву до 23 квітня. Звинувачення, найімовірніше, за один день встигне викласти свої аргументи, що залишилися. Відповідно, 24 квітня настане черга захисту надавати свої матеріали. Але також саме на 24 квітня перенесено розгляд Радою адвокатської Палати міста Москви моєї дисциплінарної справи. Можна припустити, що це не випадковий збіг», – сказав Фейгін.

На його думку, це може додатково свідчити про взаємозв'язок того факту, що він зараз захищає журналіста  Сущенка, з погрозами позбавити його адвокатського статусу у результаті звернень прокремлівського блогера Шарія.

«Подібні дивні збіги по датах були і торік. Наприклад, вранці 25 жовтня стало відомо, що Росія звільнила українських політв'язнів Ільмі Умерова і Ахтема Чийгоза. І того ж дня перший суд щодо Шарія у Хамовничеському райсуді Москви прийняв сумнівне рішення задовольнити його позов до мене», – зазначив адвокат.

Як повідомляв «Детектор медіа», 28 березня Московський міський суд оголосив у справі українського журналіста Романа Сущенка, обвинуваченого у «шпигунстві», перерву до 23 квітня. 

«В процесі по Сущенку оголошено перерву до 23 квітня 2018 року. З 24 квітня сторона захисту перейде до подання доказів», – зазначив Марк Фейгін.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

27 березня у Московському міському суді почалися попередні слухання у справі українського журналіста Романа Сущенка, обвинуваченого у «шпигунстві». Журналіст провину не визнав у повному обсязі.

Як писав «Детектор медіа», пан Фейгін, щодо якого розглядається скарга із можливим позбавленням адвокатського статусу, повідомляв, що скаргу проти нього від блогера Анатолія Шарія просуває Міністерство юстиції РФ.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
962
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду