Армія США випустила навчальні комікси про кібервійну, Росію та НАТО

Армія США випустила навчальні комікси про кібервійну, Росію та НАТО

24 Березня 2018
1553
24 Березня 2018
16:54

Армія США випустила навчальні комікси про кібервійну, Росію та НАТО

1553
У коміксах показується збиток, який можуть нанести кібертехнології військам.
Армія США випустила навчальні комікси про кібервійну, Росію та НАТО
Армія США випустила навчальні комікси про кібервійну, Росію та НАТО

Інститут кібернетики Армії США у Вест-Пойнті опублікував серію навчальних коміксів, що показують особливості ведення кібервійни. У навчальну серію увійшли чотири коміксу Dark Hammer («Темний молот»), Silent Ruin («Тиха загибель»), Engineering a traitor («Конструюючи зрадника») і 11.25.2027 («25 листопада 2027 року»). Про це пише N+1, передає «Фокус».

У коміксах показується збиток, який можуть нанести кібертехнології військам. Так, в коміксі «Тиха загибель» розглядається сценарій об'єднання Румунії та Молдови. У відповідь на виникнення цього союзу Росія починає масштабні навчання на кордоні. На території країн, що об'єдналися, свої вчення починають війська НАТО.

Історія закінчується початком військового конфлікту, в якому російські війська спочатку використовують системи радіоелектронної боротьби, виводячи з ладу безпілотні системи НАТО. Потім російська сторона порушує роботу системи зв'язку та обміну даними. Дезорганізовані через відсутність зв'язку війська НАТО програють війну, а російські сили наближаються до американського консульства.

У коміксі «Конструюючи зрадника» розповідається про долю Джейка Робертса, відмінника курсу підготовки військових інженерів, якого після навчання за видатні заслуги взяли в Інженерні війська відразу в офіцерському званні. Робертс має відмінний послужний список.

У міру розвитку сюжету якісь шпигуни намагаються завербувати Робертса. Для цього вони зламують різні системи, де зберігаються дані про інженера, і змінюють їх. В результаті в електронних записах про Робертсі з'являється інформація, яка ганьбить його, і негативні характеристики. Ці записи приймаються керівництвом Робертса і його родичами за чисту монету.

Робертса звільняють зі збройних сил, він виявляється один і втрачає сенс життя. З надією повернути колишнє становище він звертається за допомогою до свого друга, не знаючи, що той і є одним з учасників шпигунської мережі. Друг пропонує Робертсу помститися кривдникам і дати йому доступ до технічних приміщень одного з будинків в Х'юстоні.

Ця історія закінчується ракетним обстрілом будівлі в Х'юстоні, через півроку після якого слідство визнає Робертса організатором цього нападу.

В історії «Темний молот» американські війська забезпечують захист і евакуацію населення Південної Кореї із зони військового конфлікту з Північною Кореєю. Війська КНДР в цьому конфлікті активно використовують автономні бойові системи і тіснять американських і південнокорейських військових.

У відповідь кіберспеціалісти Армії США зламують військові системи зв'язку Північної Кореї і запускають вірус «Темний молот». Він порушує обмін даними і підміняє цілевказування північнокорейських бойових роботів, які атакують війська КНДР.

Використання коміксів як навчальної літератури широко використовується в збройних силах США і деяких інших країн світу з 1930-х років. Вважається, що подібний спосіб подачі в цікавій формі дозволяє солдатам швидше засвоювати важливу інформацію.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1553
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду