Розслідування вбивства В’ячеслава Чорновола можна поновити в будь-який момент – МВС

Розслідування вбивства В’ячеслава Чорновола можна поновити в будь-який момент – МВС

20 Березня 2018
1609
20 Березня 2018
16:03

Розслідування вбивства В’ячеслава Чорновола можна поновити в будь-який момент – МВС

1609
Радник міністра внутрішніх справ Микола Степаненко пояснив, що справу щодо розслідування вбивства політика, журналіста, публіциста В'ячеслава Чорновола у 2005-2006 досі розслідують і не закривають, оскільки наявних доказів достатньо для поновлення розслідування
Розслідування вбивства В’ячеслава Чорновола можна поновити в будь-який момент – МВС
Розслідування вбивства В’ячеслава Чорновола можна поновити в будь-який момент – МВС

Про це радник міністра розповів 20 березня під час прес-конференції, приуроченої до 19-ї річниці від дня загибелі Чорновола, повідомляє «Укрінформ».

 «Чому не можуть закрити 19 років справу? Тому що в цій кримінальній справі, з якого кінця її не візьмеш, можна в будь-який момент аргументувати і відновити. Достатньо доказів, що це було вбивство, до справи стосуються і 4 чи 5 постанов про порушення кримінальних справ щодо отруєння свідка, відносно першого слідчого, який фальсифікував цю справу, проти трьох експертів, як фальсифікували експертні дії. Але ж ніхто нічого не проводить, – заявив він. – Звичайно, чотири рази справа офіційно поновлювалась і всі ці роки представники Народного Руху разом зі ЗМІ не дають владі можливості поховати цю справу».

Пан Степаненко зауважив, що за роки розслідування публічної реакції від правоохоронних органів не було.

Нагадаємо, В’ячеслав Чорновіл 15 років провів у неволі за свою українську позицію, громадську діяльність, публіцистику. Він вийшов на волю у 1985 році і одразу у Львові зайнявся активною діяльністю. Наприкінці 80-х збирав із соратниками масові мітинги. У 1990 році В’ячеслав Чорновіл керував Львівщиною і був обраний народним депутатом України. Двічі був кандидатом на виборах президента України.

У 1991 році був другим після Леоніда Кравчука, а у 1999 був єдиним реальним опонентом владного кандидата, але його життя раптово обірвалося на українській дорозі. За офіційною версією, автомобіль В’ячеслава Чорновола 25 березня 1999 року врізався в «КамАЗ» із причепом. В’ячеслав Чорновіл і його водій Євген Павлов загинули на місці ДТП. Слідство упродовж років озвучує різні версії, але друзі і син загиблого Тарас Чорновіл переконані, що це було політичне вбивство.

Генеральний прокурор Юрій Луценко пообіцяв парламентарям розслідувати обставини смерті лідера «Народного руху України» В’ячеслава Чорновола, як тільки завершить справи екс-президента Віктора Януковича і Майдану.

Нагадаємо, напередодні 80-річчя з дня народження Героя України, видатного українського громадсько-політичного діяча В’ячеслава Чорновола відбулось вручення премії його імені за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики.
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1609
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду