Журналістка «Радіо Свобода» заявила про домагання з боку режисера Станіслава Говорухіна

Журналістка «Радіо Свобода» заявила про домагання з боку режисера Станіслава Говорухіна

14 Березня 2018
1182
14 Березня 2018
17:45

Журналістка «Радіо Свобода» заявила про домагання з боку режисера Станіслава Говорухіна

1182
Інцидент, про який розповіла російська журналістка, стався в 2012 році в Чебоксарах, де вона живе і працює.
Журналістка «Радіо Свобода» заявила про домагання з боку режисера Станіслава Говорухіна
Журналістка «Радіо Свобода» заявила про домагання з боку режисера Станіслава Говорухіна

Дар'я Комарова, яка раніше працювала журналісткою «Радіо Свобода», заявила, що депутат Держдуми Росії і режисер Станіслав Говорухін обіцяв їй роль в обмін на сексуальні стосунки. Також Говорухін просив журналістку, яка прийшла до нього на зустріч заради інтерв'ю, «зняти колготки і ходити біля нього». Про це вона написала у Facebook, повідомляє «Медуза».

Коли Комарова відмовилася, Говорухін заявив, що не буде давати інтерв'ю. Журналістка запропонувала депутату заплатити їй за витрачений час і відшкодувати гонорар за статтю, в іншому випадку вона пригрозила піти з ресторану, де вони зустрічалися, і влаштувати скандал.

Інтерв'ю відбулося, після чого Говорухін просив нікому не розповідати про його пропозиції. Через кілька тижнів після цього інциденту вона дзвонила режисеру, щоб взяти коментар, і він її не згадав, говорить Комарова.

Інцидент, про який розповіла журналістка, стався в 2012 році в Чебоксарах, де вона живе і працює. Зараз вона також очолює місцевий передвиборчий штаб Ксенії Собчак.

У бесіді з «Медузою» Станіслав Говорухін заявив, що нічого подібного не пам'ятає і не впевнений, що взагалі їздив в Чебоксари в 2012 році. На сайті чебоксарського видання «ProГород» можна виявити інтерв'ю Говорухіна, датоване 2 лютого 2012 року, в якому він говорить, що «в Чебоксари приїжджав і ще буду приїжджати».

Нагадаємо, раніше журналістка «Бі-бі-сі» Фаріда Рустамова відкрито звинуватила в домаганнях російського депутата Леоніда Слуцького. За її словами, вона має в своєму розпорядженні аудіозапис розмови, в якій політик допускав неоднозначні висловлювання. «Бі-бі-сі» опублікувала розшифровку їхнього діалогу.

Також про домагання Слуцького розповіла продюсер «Дождя» Дар'я Жук. Вона заявила, що депутат приставав до неї під час ефіру на каналі в 2014 році, і розповіла, що подала відповідну заяву в думську комісію з етики.

Слуцький відкидає звинувачення в домаганнях. На запитання «Дождя», чи підтверджує він факт домагань, депутат заявив: «Ніколи. Не по цій справі».

Нагадаємо, у Великобританії нещодавно журналістки заснували проект The Second Source для боротьби з домаганнями в медіаіндустрії. Він ставить за мету поширювати інформацію про випадки насильства в журналістиці, аби запобігати цьому в майбутньому.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1182
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду