Із життя пішла відома журналістка Інна Чічінадзе

Із життя пішла відома журналістка Інна Чічінадзе

14 Березня 2018
1829
14 Березня 2018
14:02

Із життя пішла відома журналістка Інна Чічінадзе

1829
Інна Чичинадзе, одна із засновниць Українського Іномовлення, понад півстоліття пропрацювала в міжнародній журналістиці і виховала ціле покоління журналістів-міжнародників.
Із життя пішла відома журналістка Інна Чічінадзе
Із життя пішла відома журналістка Інна Чічінадзе

Інна Костянтинівна Чічінадзе померла 12 березня. Про це повідомила директор Всесвітньої служби радіомовлення України Жанна Міщерська.

Інна Чічінадзе народилася 21 лютого 1939 року в Тбілісі. У 1961 році закінчила факультет журналістики Київського держуніверситету ім. Т.Г.Шевченка, а в 1969-му – ще й факультет романо-германської філології.

«Людина – епоха, Людина – легенда, одна з засновниць Українського Іномовлення – англійської, німецької, румунської редакцій радіомовлення на зарубіжні країни, - пишуть колеги Інни Костянтинівни з Українського радіо. - Талановитий журналіст, досвідчений керівник, людина  енциклопедичних знань – Інна Костянтинівна  пропрацювала в міжнародній журналістиці понад 50 років, починала як телеведуча на  Кримському ТВ, була серед тих, хто організовував і брав участь у першому телемості СРСР – США за часів перебудови. Інна Костянтинівна виховала ціле покоління журналістів-міжнародників, більшість з яких й досі працює в дипломатичних установах України за кордоном, в найвпливовіших зарубіжних медіа-корпораціях (BBC, CBC, DW, Euronews тощо).

Ім’я Інни Костянтинівни Чічінадзе назавжди пов’язане  з історією Українського радіо та Всесвітньої  служби радіомовлення України.

Колектив Українського Радіо висловлює найщиріші співчуття родині, друзям та колегам у зв’язку з непоправною втратою».

«Детектор медіа» сумує з приводу смерті Інни Чічінадзе і співчуває її рідним та близьким.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1829
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду