Суд амністував засудженого за напад на вінницького журналіста

Суд амністував засудженого за напад на вінницького журналіста

27 Лютого 2018
1569

Суд амністував засудженого за напад на вінницького журналіста

1569
Вінницький міський суд застосував закон «Про амністію у 2016 році» відносно засудженого раніше до трьох років позбавлення волі за напад на позаштатного журналіста газети RIA Віталія Павловського. Журналіст із рішенням суду згоден
Суд амністував засудженого за напад на вінницького журналіста
Суд амністував засудженого за напад на вінницького журналіста

Про це повідомляє прес-служба Національної спілки журналістів України (НСЖУ).

Зазначимо, Верховна Рада України прийняла закон «Про амністію у 2016 році» 7 липня 2016 року. Відповідно до закону, амністувати можна засуджених, які відносяться до незахищених категорій: неповнолітні, жінки, чоловіки з маленькими дітьми, інваліди та ін.

Вінницький журналіст заявив, що з рішенням суду щодо амністії нападника згоден.

 «Зважаючи на те, що в цього чоловіка двоє малолітніх дітей, а нанесені ним травми були не настільки серйозними, цілком приймаю таке рішення суду, – повідомив журналіст, – Та й взагалі не знаю, як би міг жити з думкою про те, що через мене людина потрапила за грати. Звісно, він винен, він вчинив напад на журналіста під час виконання професійних обов’язків, кілька разів вдаривши мене. Проте час минув, травми загоїлися, а от ставлення по совісті навіть до таких людей ніхто не відміняв. Тому мене цілком задовольняє, як ця ситуація зрештою вирішилася».

У НСЖУ також погоджуються з рішенням суду.

«Можна по-різному до цього ставитися, та рішення, як на мене, виважене. Насамперед, належна сатисфакція відбулась, зазначив секретар Національної спілки журналістів України, правозахисник Валерій Макеєв. – Звичайно, у інших потенційних правопорушників острах щодо агресії проти журналістів, за наявності такого м’якого покарання, буде мінімальним. Та все ж, особу притягнуто до кримінальної відповідальності, і , головне, кривдник визнав себе винним та примирився із постраждалим журналістом».

Нагадаємо, 31 жовтня у Вінниці невідомий напав на журналіста Павловського, коли той виконував свої професійні обов'язки. Тоді справа була кваліфікована за статтею 345-1 Кримінального кодексу (Погроза або насильство щодо журналіста) і Вінницький міський суд виніс визнав чоловіка винним у нападі на журналіста та виніс вирок у вигляді трьох років обмеження волі.

За повідомленням НСЖУ, наприкінці 2017 року рішення було змінено, звільнивши обвинуваченого від відбування покарання, проте не скасувавши його провини.

 

Фото: НСЖУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1569
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду