Отар Довженко очолив Центр моніторингу та аналітики ГО «Детектор медіа»

Отар Довженко очолив Центр моніторингу та аналітики ГО «Детектор медіа»

1 Березня 2018
4063

Отар Довженко очолив Центр моніторингу та аналітики ГО «Детектор медіа»

4063
Він куруватиме наявні моніторингові проекти та розроблятиме концепції нових аналітичних продуктів ГО «Детектор медіа».
Отар Довженко очолив Центр моніторингу та аналітики ГО «Детектор медіа»
Отар Довженко очолив Центр моніторингу та аналітики ГО «Детектор медіа»

Керівником новоствореного Центру моніторингу та аналітики громадської організації «Детектор медіа» став Отар Довженко, журналіст, дослідник медіа і викладач Школи журналістики Українського католицького університету. Він куруватиме вже наявні моніторингові та аналітичні проекти та розроблятиме концепції нових досліджень, аналітичних і медійних продуктів для видань ГО «Детектор медіа».

Отар Довженко працює у сфері медіамоніторингу з 2005 року. В межах проектів ГО «Телекритика», «Детектор медіа» та Українського освітнього центру реформ аналізував якість телевізійних новин загальнонаціональних і регіональних телеканалів, досліджував замовні публікації в регіональних друкованих та онлайн-ЗМІ. Упорядник збірки ГО «Телекритика» «Джинсова свобода» (2007 року).

«Моя амбіція – наблизити продукти, які створюються за підсумками моніторингових досліджень, до ширшої аудиторії, та зробити їх більш конструктивними й корисними, – каже Отар Довженко. – Попереду вибори, а отже, як це завжди буває в Україні, багато маніпуляцій, прихованої реклами, замовних матеріалів тощо. Ми можемо просто констатувати хиби медіа, а можемо, вказуючи на них, підказати журналістам, як робити їхню роботу краще та не йти на компроміси, несумісні з честю професії».

Голова ГО «Детектор медіа» Наталя Лигачова, в свою чергу, зазначає, що Отар Довженко своїм професіоналізмом та креативністю значно підсилить команду громадської організації. «Отар дуже потужний експерт, вибагливий редактор та й узагалі – наш, “Детектора”, улюбленець. Тож ми дуже раді, що він очолить такий важливий напрямок діяльності ГО, і впевнені в наших спільних нових досягненнях».

З 2005 року Отар Довженко дописував для «Телекритики» (з 2015 року – «Детектор медіа»), у 2006-2009 роках був заступником шеф-редактора групи видань «Телекритика», у 2010-2011 роках керував проектом «Медіаграмотність» (зараз MediaSapiens). Із 2012 року працює у Школі журналістики Українського католицького університету у Львові. Останній рік працював редактором львівського онлайн-видання «Твоє місто».

Нагадаємо, що 12 лютого на загальних зборах членів громадської організації «Детектор медіа» було оновлено склад усіх керівних органів. Програмним директором ГО став Вадим Міський.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4063
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду