GIJN стежитиме за розслідуванням підпалу редакції «Четверта влада»

GIJN стежитиме за розслідуванням підпалу редакції «Четверта влада»

26 Лютого 2018
1377

GIJN стежитиме за розслідуванням підпалу редакції «Четверта влада»

1377
Глобальна мережа журналістів-розслідувачів (GIJN) заявила, що стежитиме за тим, як в Україні відбувається пошук винуватців підпалу редакції рівненського видання «Четверта влада», яке є членом GIJN
GIJN стежитиме за розслідуванням підпалу редакції «Четверта влада»
GIJN стежитиме за розслідуванням підпалу редакції «Четверта влада»

Відповідна заява розміщена на сайті GIJN.

У мережі зазначають, що 155 медіа-організацій (членів GIJN в 68-ти країнах світу) «будуть уважно стежити за тим, щоб українські влада вжили негайні та рішучі заходи для припинення цих нападів та пошуку винуватців».

«Рівненське агентство нещодавно видало серію матеріалів, які викривають корупцію та зловживання владою місцевих чиновників, – зазначає журналіст-розслідувач із Києва Олег Хоменок. – Ці випадки за останні два тижні виглядають як організована спроба змусити медіа, яке повідомляє правду, замовкнути – чи то за вже опубліковані матеріали, чи з метою зупинити розслідування, які наразі ведуться».

Як повідомляв «Детектор медіа», увечері 22 лютого в місті Рівне невідомий чоловік підпалив редакцію інформаційно-аналітичного порталу «Четверта влада», журналісти якого займаються розслідуваннями. У поліції розпочали досудове розслідування за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження майна шляхом підпалу). 

Національна поліція Рівненської області розпочала досудове розслідування за попередньою правовою кваліфікацією ч.2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне пошкодження майна шляхом підпалу).

Головний редактор інформаційно-аналітичного видання «Четверта влада» Володимир Торбіч повідомив «Детектору медіа», що підпал приміщення редакції пов’язаний виключно з професійною журналістською діяльністю.

Правозахисна організація Freedom House в Україні засуджує переслідування проти активістів та закликає провести чесне й неупереджене розслідування підпалу офісу інформаційно-аналітичного видання «Четверта влада» у Рівному.

«Рада реформ Рівного», Інститут масової інформації та Transparency International Україна закликають правоохоронні органи  максимально оперативно розслідувати злочини проти журналістів і громадських активістів і запобігти загостренню ситуації.

Прокуратура Рівненської області взяла на контроль хід проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні за фактом умисного пошкодження майна шляхом підпалу, яке належить редакції місцевого видання «Четверта влада».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1377
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду