«Юнісон Груп» звинувачує АРМА в спотворенні фактів щодо захоплення приміщень в БЦ «Гулівер»

«Юнісон Груп» звинувачує АРМА в спотворенні фактів щодо захоплення приміщень в БЦ «Гулівер»

15 Лютого 2018
2583

«Юнісон Груп» звинувачує АРМА в спотворенні фактів щодо захоплення приміщень в БЦ «Гулівер»

2583
У компанії «Юнісон груп» спростовують заяви Національного агентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними злочинним шляхом, про відсутність доступу до переданих в управління АРМА приміщень столичного БЦ «Гулівер», один із поверхів якого займала газета «Вести»
«Юнісон Груп» звинувачує АРМА в спотворенні фактів щодо захоплення приміщень в БЦ «Гулівер»
«Юнісон Груп» звинувачує АРМА в спотворенні фактів щодо захоплення приміщень в БЦ «Гулівер»

У компанії «Юнісон груп» назвали лист АРМА, в якому відомство просить допомоги військової прокуратури у наведенні ладу на трьох поверхах БЦ «Гулівер», перекрученням фактів і намаганням ввести в оману ГПУ і громадськість «з метою провокації».

Про це йдеться у заяві, яку компанія надіслала «Детектору медіа» з проханням висвітлити її позицію і обіцянкою в протилежному випадку звернутися до суду.

У заяві компанії стверджується, що 32 і 33 поверхи БЦ «Гуллівер», «законним власником яких є компанія «Юнісон Груп»», «незаконно утримують і розгромили представники компанії «БЦ Навігатор», яка була визначена АРМА компанією-управителем».

«У «Юнісон Груп» припускають, що цей лист - умисна провокація чиновників АРМА з метою дискредитувати позицію законного орендаря 32-го поверху, яким є медіа-холдинг Вести Україна. Раніше представники медіа-холдингу Вести Україна провели прес-конференцію, в ході якої журналісти вимагали притягнути до відповідальності всіх причетних до атаки на медіа-холдинг і незаконне виселення журналістів з офісу», - зазначається в заяві.

У заяві також цитується коментар адвоката Наталії Шєїної, яка представляє інтереси «Юнісон Груп».

«Усі заяви АРМА про відсутність доступу - це нахабна брехня, провокація і спроби зняти з себе відповідальність за заподіяну шкоду нашій компанії. Це, як і інші незаконні дії чиновників, відповідальних за погроми в БЦ «Гуллівер», буде обов'язково оскаржене нами як в національних, так і європейських судах», - заявляє адвокат.

Нагадаємо, учора, в середу, 14 лютого, «Українська правда» повідомила, що Національне агентство з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними злочинним шляхом, просить прокуратуру втрутитися в ситуацію з приміщеннями столичного ТРЦ «Гулівер», один із поверхів якого займала газета «Вести».

У листі, спрямованому до Головної військової прокуратури Генпрокуратури 14 лютого, зазначається, що 28 вересня 2017 року Печерський райсуд Києва у справі про злочинне угрупування Віктора Януковича та його оточення ухвалив передати приміщення на 31-33 поверхах «Гулівера» площею 1560,7 м кв, 1560,3 м кв та 1339,9 м кв в управління Нацагентства з розшуку й управління активами корупціонерів (АРМА). 

31 січня 2018 року Печерський суд наклав арешт і передав АРМА і приміщення на 1 поверсі торгово-офісного комплексу площею 381,3 м кв.

Оскільки вироки суду не було виконано, 8 лютого правоохоронці забезпечили доступ до приміщень, які передали АРМА. Але того ж дня невідомі штурмували їх, а охорона «Гулівера» відмовилася піднімати правоохоронців, тож вони йшли на 31 поверх пішки.

У цей час нападники, як вказує АРМА, вели за собою представників ТОВ «Юнісон Груп» Олександра Клименко.

13 лютого управитель повідомив, що вхід на 32 та 33 поверхи «Гулівера» заблоковано, як і ліфти, усі комунікації там відключено, а представникам управителя погрожують «фізичною розправою».

За даними АРМА, у передані їй приміщення щодоби вдираються групи чоловіків у камуфляжі й «псують меблі, будують з них барикади, влаштовують бійки з працівниками охоронної фірми управителя». 

Нацагентство просило Головну військову прокуратуру ГПУ невідкладно вжити заходи, аби допомогти АРМА у «наведенні порядку» на 31, 32 та 33 поверхах торгово-офісного комплексу і забезпечити виконання рішень Печерського суду щодо згаданих приміщень.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2583
Читайте також
12.02.2019 18:47
Мар'яна Закусило
«Детектор медіа»
3 705
09.08.2017 16:15
Артем Захарченко
Олексій Півторак
«Детектор медіа»
3 706
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду