Сущенка привітає з днем народження український консул

Сущенка привітає з днем народження український консул

8 Лютого 2018
1185

Сущенка привітає з днем народження український консул

1185
Українського журналіста Романа Сущенка, який утримується в московському СІЗО «Лефортово», сьогодні, 8 лютого, в день його народження, відвідає український консул.
Сущенка привітає з днем народження український консул
Сущенка привітає з днем народження український консул

Про це повідомив директор департаменту консульської служби Міністерства закордонних справ України Сергій Погорєльцев, пише Крим.Реалії.

«Консул передасть вітання від керівництва держави, родичів, поінформує про поточну ситуацію, розповість, що відбувається в Україні... Візит підтримки», – сказав пан Погорєльцев.

За його словами, консул відвідує журналіста щоразу, коли вдається отримати дозвіл на такий візит.

Романа Сущенка з днем народження привітали МЗС України і президент України Петро Порошенко, вітають колеги, друзі тощо.

8 лютого Сущенку виповнюється 49 років.

Як повідомляв «Детектор медіа», Президент Петро Порошенко з нагоди дня народження українського журналіста Романа Сущенка, який незаконно утримується в московському СІЗО «Лефортово», пообіцяв зробити все можливе, щоб Сущенко якомога швидше повернувся в Україну й до своєї родини.

У середу, 7 січня, російський адвокат Марк Фейгін, який захищає незаконно заарештованого в Москві українського журналіста Романа Сущенка, поінформував про поточний графік процесуальних дій і про ймовірну позицію його підзахисного на суді.

Нагадаємо, власного кореспондента інформаційного агентства «Укрінформ» у Франції Романа Сущенка затримали 30 вересня 2016 року у Москві, куди він прибув із приватним візитом. Увечері 2 жовтня російські ЗМІ повідомили, що Сущенка тримають у СІЗО «Лефортово» і звинувачують у «шпигунстві». Покарання за ст. 276 КК РФ («Шпигунство») передбачає до 20 років позбавлення волі. 

21 жовтня стало відомо, що слідство у справі журналіста Романа Сущенка закінчене. Адвокат Марк Фейгін і його підзахисний ознайомлюються з десятьма томами справи. Згодом адвокат повідомив, що кількість матеріалів у справі, представлених російським слідством, збільшилася з десяти до одинадцяти томів

У січні адвокат журналіста «Укрінформу» Романа Сущенка Марк Фейгін заявив, що вони із підзахисним не встигають до кінця січня ознайомитися з матеріалами справи, тому суд почнеться не раніше лютого.

24 січня, Московський міський суд продовжив українському журналістові термін арешту ще на два місяці - до 30 березня 2018 року.

Фото: Укрінформ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1185
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду