Журналіст Подольський прокоментував перерахунок терміну покарання Пукачу

Журналіст Подольський прокоментував перерахунок терміну покарання Пукачу

11 Січня 2018
1520

Журналіст Подольський прокоментував перерахунок терміну покарання Пукачу

1520
Прокуратура підтримала клопотання адвокатів Олексія Пукача про перерахунок терміну його перебування в СІЗО за «законом Савченко», щоб той не назвав Леоніда Кучму замовником вбивства Георгія Гонгадзе
Журналіст Подольський прокоментував перерахунок терміну покарання Пукачу
Журналіст Подольський прокоментував перерахунок терміну покарання Пукачу

Про це в коментарі виданню «Цензор.НЕТ» розповів журналіст Олексій Подольський, який є другим потерпілим у справі Гонгадзе.

За словами Олексія Подольського, рішення про перерахунок терміну з другого разу схвалив Чортківський райсуд Тернопільської області. Раніше цей суд, а також Шевченківський та Печерський райсуди Києва, не задовольняли відповідне прохання.

«Не випадково це нікому не відомий суд! Йде торгівля з Пукачем давно. Його шантажують. Торгуються. Його хочуть випустити на свободу, а він у відповідь повинен відмовитися від свідчень щодо Кучми. І торгується з Пукачем генпрокурор Луценко», - стверджує журналіст.

За його версією, якщо Пукач не називатиме Кучму замовником викрадення і вбивства Гонгадзе, його довічне ув'язнення в касаційній інстанції замінять 15-річним терміном.

«Не знаю, чи змінив Пукач свої свідчення. Але не здивуюся, якщо Пукач перестане вказувати на Кучму і за це вийде на свободу. Адже з рішення Чортківського суду виходить, що він відсидів уже 14 років. Якщо зараз у касації доб'ються, що йому довічний термін замінять на 15 років в'язниці, то він незабаром вийде», – припускає пан Подольський.

Як повідомляв «Детектор медіа», суд задовольнив клопотання адвоката й перерахував за «законом Савченко» 6,5 років попереднього ув'язнення як 13 років основного покарання начальнику департаменту зовнішнього спостереження Міністерства внутрішніх справ Олексію Пукачу, засудженому за вбивство журналіста Георгія Гонгадзе.

У матеріалах суду зазначається, що Пукач перебував у слідчому ізоляторі з 21 липня 2009 року по 6 січня 2016 року, тобто близько 6,5 років. Як пише видання, за «законом Савченко», один день попереднього ув'язнення зараховується як два дні у строк основного покарання. Таким чином, станом на 10 січня 2017 року засуджений відбув уже більше 14 років тюремного ув'язнення.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1520
Читайте також
02.07.2021 15:16
Наталія Данькова
«Детектор медіа»
4 345
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду