Судове засідання у справі YouControl зробили закритим, а потім перенесли

Судове засідання у справі YouControl зробили закритим, а потім перенесли

9 Січня 2018
2032

Судове засідання у справі YouControl зробили закритим, а потім перенесли

2032
Суддя Шевченківського райсуду Києва Олена Мєлєшак вирішила провести у справі арешту грошей батьків власника YouСontrol закритого засідання, але потім перенесла суд на 17 січня
Судове засідання у справі YouControl зробили закритим, а потім перенесли
Судове засідання у справі YouControl зробили закритим, а потім перенесли

Про це написав на своїй сторінці у Facebook один із керівників «Автомайдану» Олексій Гриценко.

«Суддя Мєлєшак (до речі, суддя, яка приймала рішення по активістах Майдану) по справі арешту грошей батьків власника Youcontrol прийняла рішення про проведення закритого засідання», - повідомив пан Гриценко.

У коментарі «Українській правді» він розповів, що засідання було призначене на 8:30 9 січня. На ньому мали прийняти або відхилити клопотання слідчого про арешт коштів батьків власника YouСontrol Сергія Мільмана.

«Засідання мало проходити у відкритому режимі, бо в нас же суд прозорий. Але слідчий звернувся до суду про проведення закритого засідання. А суддя це підтримала. Але вона  не повідомила про це в рамках засідання, а просто не пустила всіх, хто прийшов підтримати», - розповів Олексій Гриценко.

«Тобто не було такого, що вона заслухала сторони. У Сергія Мільмана навіть не було можливості надати аргументи, чому суд має бути відкритим. Просто почала закрите засідання», - додав пан Гриценко. При цьому помічники судді, за його словами, брехали присутнім про те, що засідання ще не почалося. Він також повідомив, що рішення у справі суддя так і не винесла.

«Суддя побачила, що люди не задоволені тим, що відбувається, і просто оголосила перерву і на 17 січня засідання перенесла», - підсумував співрозмовник видання. 

Нагадаємо, що 23 березня, співробітники Служби безпеки України провели обшуки в квартирі комерційного директора Олени Лапи, а потім у генерального директора YouControl Сергія Мільмана.

Пізніше заступник директора з правових питань, адвокат ТОВ «Ю-Контрол» Данило Глоба повідомив, що підставою для обшуків в квартирах керівництва ресурсу YouControl стало рішення судді Шевченківського районного суду у кримінальному провадженні за статею 359 Кримінального кодексу.

27 березня пан Мільман заявив, що керівництво онлайн-сервісу хотіло написати офіційну пропозицію силовим структурам, які неодноразово просили надати їм доступ до системи YouControl.

2 січня Шевченківський районний суд Києва частково задовольнив клопотання слідчого Служби безпеки України (СБУ) та обрав заставу у розмірі 51 тис грн для засновника та директора аналітичного онлайн-сервісу YouControl Сергія Мільмана.

Низка громадських організацій, у тому числі медійних, звернулися до влади з відкритим листом щодо тиску на компанію YouControl, проти якої близько дев’яти місяців триває кримінальне провадження за фактом нібито несанкціонованого втручання компанії в роботу автоматизованих систем та комп’ютерних мереж, що знаходяться на балансі державних підприємств та відповідних органів публічної влади.

YouControl - аналітична система для ділової розвідки та перевірки контрагентів України. Формує досьє на кожну компанію України на основі відкритих даних, відстежує зміни в держреєстрах та візуалізує зв’язки між афілійованими особами. Функція моніторингу щоденно повідомляє про зміни відповідно до даних з офіційних джерел.

Фото: Facebook Олексія Гриценка  

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2032
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду