Колишній заручник бойовиків Неделяєв розповів про повернення до нормального життя

Колишній заручник бойовиків Неделяєв розповів про повернення до нормального життя

3 Січня 2018
1462

Колишній заручник бойовиків Неделяєв розповів про повернення до нормального життя

1462
Луганський блогер Едуард Неделяєв, який понад рік перебував у полоні бойовиків так званої «ЛНР», розповів у соцмережах, як просувається процес відновлення колишніх в’язнів
Колишній заручник бойовиків Неделяєв розповів про повернення до нормального життя
Колишній заручник бойовиків Неделяєв розповів про повернення до нормального життя

Про це Едуард Неделяєв написав на своїй сторінці у Facebook.

«Учора (1 січня – ред.) нас вивозили в місто. Дозовано повертаємося до справжньої реальності... Медики інтенсивно працюють із усією групою звільнених, вже є прогрес. Сьогодні мають почати роботу з нами психологи і дебрифери. (Дебрифінг - особливо організована і чітко структурована робота в групах з людьми, які спільно пережили катастрофу або трагічну подію, є заходом екстреної психологічної допомоги – ред.) Тому спілкування з зовнішнім світом буде обмежене», – повідомив пан Неделяєв.

«...Завдяки могутній купці наших луганчан я зараз маю можливість виходити на зв'язок зі світом. На мій сором поки до кінця не освоїв мобільні версії улюблених соцмереж. Ніяк не знайду групи, в яких до затримання брав активну участь... Узагалі, звичайно, це шок для мозку: вранці в середу на нарах клопів годувати, а ввечері з президентом спілкуватися... У середу баландою снідати, а в четвер насолоджуватися прекрасними стравами майстерних кухарів ДУСі (Державного управління справами – ред.) Дуже відвик від спокійних і доброзичливих облич навколо. Теж треба звикнути. Досі не віриться, що все позаду», – написав блогер.

Свій пост він проілюстрував фото Михайлівського собору.

Нагадаємо, у середу, 27 грудня, із полону ОРДЛО звільнили 73 українці. Україна передала бойовикам 233 особи.

Як повідомляв «Детектор медіа», серед перших 16 переданих бойовиками «ЛНР» представникам України українських заручників був український блогер Едуард Неделяєв, який зник 21 листопада 2016 року в Луганську. Пізніше стало відомо, що його затримали бойовики так званого «Міністерства державної безпеки ЛНР». Блогер писав про життя міста та ІТ. Згодом російський телеканал оприлюднив відео затримання блогера.

28 липня так званим «військовим судом «ЛНР» блогеру Едуарду Неделяєву (Edward Ned) було винесено вирок – 14 років позбавлення волі.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1462
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду