Бойовики продовжують тиснути на свободу слова – Донецький інститут інформації

Бойовики продовжують тиснути на свободу слова – Донецький інститут інформації

25 Грудня 2017
1200

Бойовики продовжують тиснути на свободу слова – Донецький інститут інформації

1200
Громадська організація «Донецький інститут інформації» дослідила тенденції 2017 року в ОРДО та дійшла висновку, що на окупованих територіях Донбасу продовжується системний тиск на представників медіа
Бойовики продовжують тиснути на свободу слова – Донецький інститут інформації
Бойовики продовжують тиснути на свободу слова – Донецький інститут інформації

Про це йдеться на сайті «Новости Донбасса».

ГО згадує історію арештованого донецького журналіста, автора «Радіо Свободи», Станіслава Асєєва, який вже півроку знаходиться у полоні бойовиків

«За даними Національної спілки журналістів України, на кожен зафіксований випадок незаконного затримання журналіста чи блогера на непідконтрольному Донбасі припадає ще 4–5 випадків, про які громадськість не знає», – повідомляє Донецький інститут інформації. 

У дослідженні також зазначено, що за умов, коли незалежні медіа та блогери майже не мають можливості працювати на непідконтрольній території, самопроголошена влада посилила тиск на власні медіа та нелояльних до неї прихильників ОРДО. ГО наводить у приклад викрадення редактора телеканалу «Новороссия» та журналіста Романа Манєкіна, який критикував керівництво ОРДО та водночас виступає проти територіальної цілісності України.

Як повідомляв «Детектор Медіа», 27-річний Станіслав Васін (справжнє ім’я – Станіслав Асєєв) не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Радіо "Донбас.Реалії"» з 2 червня. У редакції припустили, що його могли взяти в полон бойовики «ДНР», а сторінку у Facebook – зламали.

27 липня Союз журналістів Росії повідомив, що журналіст Станіслав Асєєв (Васін) «заарештований» бойовиками «ДНР», проти нього «порушена карна справа», яка контролюється «Генеральною Прокуратурою ДНР».

У вересні представники ОРДЛО підтвердили наявність імені журналіста Станіслава Асєєва (Васіна) у списках на обмін.

Нагадаємо, представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір звернувся до російської влади з вимогою звільнити українського журналіста. Наразі бойовики не погоджуються на обмін Станіслава Асєєва.

 Фото: 62.ua

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1200
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду