21 грудня - вручення премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики

21 грудня - вручення премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики

19 Грудня 2017
1581

21 грудня - вручення премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики

1581
21 грудня о 12.00 в прес-центрі Українського національного інформаційного агентства «Укрінформ» відбудеться вручення Премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики.
21 грудня - вручення премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики
21 грудня - вручення премії імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики

Премію буде вручено львівському журналісту Зиновію Суходубу за роботу-диптих (книга разом із компакт-диском) «Ліна Костенко: «Любов’ю-пам’яттю причастя» (Діалоги з Поетесою).

У заході, який відбуватиметься напередодні 80-річчя з дня народження Героя України, видатного українського громадсько-політичного діяча, великого подвижника української нації В’ячеслава Чорновола,  візьмуть участь сестра В’ячеслава Чорновола – Валентина Максимівна Чорновіл, відомий громадський діяч Тарас В’ячеславович Чорновіл, письменник, журналіст, соратник В’ячеслава Чорновола Григорій Павлович Кримчук, лауреати премії минулих років.

Премію вручатиме перший заступник Голови Держкомтелерадіо Богдан Червак.

Після нагородження відбудеться прес-конференція, під час якої журналісти зможуть поставити питання лауреату премії, а також учасникам заходу – політикам, громадським діячам, соратникам В’ячеслава Чорновола.

Серед 11 публіцистичних творів, поданих на здобуття премії цього року, перемогу здобула книга-диптих (книга разом із компакт-диском) заслуженого журналіста зі Львова Зиновія Суходуба «Ліна Костенко: «Любов’ю-пам’яттю причастя» (Діалоги з Поетесою), що вийшла у львівському видавництві «Апріорі» в 2016 р. Автор пропонує читачеві та слухачеві свій погляд на винятковість особистості класика української літератури – Ліни Костенко, діалоги з якою, зокрема, про постать В’ячеслава Чорновола, дають можливість читачам сповна відчути дух епохи боротьби за незалежність України.

Почесними грамотами Держкомтелерадіо відзначено також колективну роботу журналістів Сумської філії ПАТ «НСТУ» та Центру інтернет-телебачення Сумського державного університету «Телемарафон: герої нації», який проходив у прямому ефірі  на телеканалі «UA: Суми», а також статтю журналістки телеканалу  «1+1» Дарини Рогачук «За покликом рідної крові. Знайти родинну історію в архівах КДБ», оприлюднену в інтернет-виданні «Історична правда».  

Нагадаємо, що премія імені В’ячеслава Чорновола за кращу публіцистичну роботу в галузі журналістики присуджується з 2004 року відповідно до постанови Кабінету Міністрів України. Її грошовий еквівалент - 5 тисяч гривень.

Протягом 2004-2015 років лауреатами премії стали такі автори та колективи: 2004 рік - Василь Кривий за публікацію «Пуста хата» в газеті «Буковина», м. Чернівці; 2005 рік – Серафима Розумович за публікацію «Сутінки в імперії бідності» в газеті «Літературна Україна»; 2006 рік – Костянтин Перцовський  за публікацію «Я – українець!» в газеті  «Голос України»; 2007 рік – Іван Корсак за публікацію «Гетьманич Орлик» в газеті  «Сім’я і дім», м. Луцьк; 2008 рік – Леонід Мужук за фільм-дилогію «33» (Київська регіональна  державна телерадіокомпанія); 2009 рік - авторський колектив Закарпатської ОДТРК за фільм «Гіркота солодкої землі»; 2010 рік – Сергій Дзюба за книгу «Замінований рай», м. Чернігів; 2011 рік – Мирослав Мамчак за книгу «Тарас Шевченко і флот» (м. Севастополь); 2012 рік - авторський колектив Полтавської ОДТРК за фільм «Соловецькі в’язні з України. Микола Зеров»; 2013 рік - Сніжана Потапчук за документальний фільм «Корюківка. Злочин проти людяності», 2014 рік – Сергій Шевченко за нарис «Соловецький вівтар української незалежності», 2015 рік - Аркадій Музичук за публіцистичну збірку «Рік Бика», 2016 рік - Володимир Земляний за публіцистичну збірку «Русский разухай, или украинские грабли».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Прес-служба Держкомтелерадіо
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1581
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду