На Миколаївщині журналістку силоміць вивели із зустрічі політика з виборцями

На Миколаївщині журналістку силоміць вивели із зустрічі політика з виборцями

18 Грудня 2017
1331

На Миколаївщині журналістку силоміць вивели із зустрічі політика з виборцями

1331
У селі Новопетрівка Миколаївської області журналістку інтернет-видання «Моє місто» силою вивели із зустрічі кандидата на посаду голови Широківської об’єднаної територіальної громади Сергія Пересунька з жителями села.
На Миколаївщині журналістку силоміць вивели із зустрічі політика з виборцями
На Миколаївщині журналістку силоміць вивели із зустрічі політика з виборцями

Залишити приміщення від журналістки вимагала дружина народного депутата Ігоря Бриченка Світлана Бриченко, чиєю приватною власністю є приміщення, в якому проходив захід.

Про це повідомило «Моє місто».

«Ви знаєте, де ви знаходитесь? Це моя приватна власність. Ви повинні взагалі покинути цю територію, тому що це моя їдальня. Розумієте чи ні? Це моя їдальня, моя будівля, моя приватна власність. Я вас не запрошувала сюди, покиньте взагалі територію», – заявила власниця приміщення.

Один із учасників зборів вимагав від журналістки піти геть, погрожуючи поламати її фотоапарат.

«Я вас сюди не запрошувала. Кандидат на сільського голову дав мені заяву, і це моя приватна власність, і я дозволила йому проводити тут збори. Вас я не запрошувала, тому, будь ласка, покиньте взагалі територію», – провадила далі Світлана Бриченко.

Нардеп Ігор Бриченко, який теж був присутній на зустрічі, спочатку просив свою дружину заспокоїтися, але потім став на її бік.

Зрештою, чоловік, який погрожував поламати фотоапарат, примусив кореспондентку вийти з будівлі. Її вимогу назвати своє прізвище він проігнорував.

Як з’ясував ІМІ, перешкоджали кореспондентці видання Олені Нефедовій. Сама журналістка розповіла ІМІ, що мала на меті висвітлювати зустріч кандидата з виборцями.

«Я прибула туди десь за 10-15 хвилин до початку зустрічі. Мене попросили учасники цієї зустрічі показати посвідчення, я показала посвідчення «Мой город». В принципі, запитань до мене більш не було, я зайшла в приміщення, зайняла місце і почала знімати саму зустріч», – розповіла Олена Нефедова.

«Я сиділа посередині приміщення, але коли я вирішила підійти ближче, тобто стати наперед і зробити фотографії переднього плану, то до мене підбігла жінка, вона – власниця даного приміщення, це дружина народного депутата Ігоря Бриченка, Світлана. Вона підбігла до мене і  почала вимагати, щоб я покинула приміщення, воно називається їдальня, тому що це її власність, і вона мене не запрошувала, на відміну від людей, які там були присутні», – розповіла також журналістка.



Олена Нефедова сподівається, що правоохоронці за фактом матеріалу та викладеного на сайті видання відео порушать за цим фактом кримінальне провадження.

Як повідомляв «Детектор медіа», журналістка тижневика «Номер один» Тетяні Колесник заявила, що 30 листопада член ВО «Свобода» Борис Семанишин перешкоджав їй вести відеозйомку під час сесії Тернопільської міської ради. Щодо перешкоджання журналістці відкрито кримінальне провадження. 

На фото: Світлана Бриченко

Фото: скріншот з відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1331
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду