Держкомтелерадіо прагне зробити Укртелерадіопресінститут сучасним, готовим оперативно реагувати на потреби суспільства навчальним закладом

Держкомтелерадіо прагне зробити Укртелерадіопресінститут сучасним, готовим оперативно реагувати на потреби суспільства навчальним закладом

10 Листопада 2017
1164
10 Листопада 2017
17:00

Держкомтелерадіо прагне зробити Укртелерадіопресінститут сучасним, готовим оперативно реагувати на потреби суспільства навчальним закладом

1164
Відповідь Держкомтелерадіо на публікацію Антіна Щегельського в «Детекторі медіа» «Інститут банкрутять для приватизації?»
Держкомтелерадіо прагне зробити Укртелерадіопресінститут сучасним, готовим оперативно реагувати на потреби суспільства навчальним закладом
Держкомтелерадіо прагне зробити Укртелерадіопресінститут сучасним, готовим оперативно реагувати на потреби суспільства навчальним закладом

Хочемо заспокоїти автора публікації «Інститут банкрутять для приватизації?»: Держкомтелерадіо не має наміру «банкрутити» Укртелерадіопресінститут. Навпаки, саме спільно з Укртелерадіопресінститутом Держкомтелерадіо планує здійснювати найближчим часом заходи із реалізації Концепції вдосконалення інформування громадськості щодо Євроатлантичної інтеграції України та Стратегії комунікації у сфері європейської інтеграції – великомасштабних інформаційних державних проектів. Держкомтелерадіо прагне зробити Укртелерадіопресінститут сучасним, мобільним, готовим оперативно реагувати на виклики і потреби суспільства навчальним закладом.

Усі спекуляції на тему «інститут збанкрутувати, а приміщення продати, приватизувати, привласнити та ін.» є безпідставними ще й тому, що будівля, в якій знаходиться Укртелерадіопресінститут, не належить Держкомтелерадіо. Вона знаходиться в комунальній власності, отже спорудою розпоряджається місто, а не Держкомтелерадіо.

Вибори керівника підвідомчої установи, яким є Укртелердіопресінститут, на конкурсній основі є демократичною процедурою.

Конкурс відбувся відповідно до Порядку проведення конкурсного відбору керівників суб’єктів господарювання державного сектору економіки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 3 вересня 2008 р. № 777. Чому не відповідно до Закону України «Про освіту»? Тому що Укртелерадіопресінститут не є вищим навчальним закладом, він належить до навчальних закладів післядипломної освіти. Відповідне письмове роз’яснення щодо статусу Укртелерадіопресінституту надало Держкомтелерадіо Міністерство освіти і науки України.

Обов’язковою умовою проведення конкурсу є його відкритість.name="n64"> Про всі етапи конкурсного відбору, у тому числі – оголошення про початок конкурсу, умови проведення, підсумки кожного етапу та оголошення про переможця – повідомлялося на офіційному веб-сайті Держкомтелерадіо у рубриках «Оголошення» та «Новини», на офіційному веб-порталі органів виконавчої влади України «Урядовий портал».

Також оголошення про початок конкурсу та умови його проведення, повідомлення про перебіг конкурсного відбору розсилалися на електронні адреси понад 100 засобів масової інформації, які поширювали їх на своїх ресурсах. Зокрема, й «Детектор медіа». Посилання на ці публікації є під статтею Антіна Щегельского у рубриці «Більше за темою».

На засіданнях комісії з конкурсного відбору під час розкриття пакетів документів, поданих претендентами, їх розгляду та оголошення переможця були присутні представники засобів масової інформації та громадськості. Засідання конкурсної комісії, зокрема, й те, на якому кандидати на посаду презентували свої програми, транслювалися на каналі YouTube.

Автор публікації звинувачує комісію в тому, що переможцем конкурсу обрано претендента без педагогічного стажу. Зазначимо, що відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 29 квітня 2015 року № 266 «Про затвердження переліку галузей знань і спеціальностей, за якими здійснюється підготовка здобувачів вищої освіти» та наказу Міністерства соціальної політики України від 22 вересня 2015 року № 951 «Про внесення змін до кваліфікаційної характеристики посади “Директор (начальник, інший керівник) підприємства”» на засіданні комісії з конкурсного відбору на заміщення вакантної посади директора Укртелерадіопресінституту було затверджено наступні вимоги до претендента: громадянство України, володіння державною мовою, вища освiта другого рiвня за ступенем магiстра за галуззю знань «Управлiння та адмiнiстрування» або вища освiта другого рiвня за ступенем магiстра за галуззю знань «Електроніка та телекомунікації» або «Журналістика» або «Культура і мистецтво», стаж роботи на керiвних посадах нижчого рiвня – не менше нiж 5 рокiв.

Переможець конкурсу відповідає висунутим вимогам. Відповідно до Порядку переможцем конкурсного відбору став учасник, конкурсна пропозиція якого визнана комісією найкращою.

Претендент або претенденти, які не згодні з таким рішенням конкурсної комісії Держкомтелерадіо, мають право оскаржити його в судовому порядку.

Фото: rocketlawyer.co.uk

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1164
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду