Світ потрібно постійно інформувати про порушення прав і свобод в анексованому Криму – Барієв

Світ потрібно постійно інформувати про порушення прав і свобод в анексованому Криму – Барієв

6 Листопада 2017
1184
6 Листопада 2017
13:49

Світ потрібно постійно інформувати про порушення прав і свобод в анексованому Криму – Барієв

1184
Глава правління Кримськотатарського ресурсного центру Ескендер Барієв вважає, що інформацію про ситуацію з порушеннями прав і свобод в анексованому Росією Криму необхідно доносити до міжнародної спільноти на різних майданчиках.
Світ потрібно постійно інформувати про порушення прав і свобод в анексованому Криму – Барієв
Світ потрібно постійно інформувати про порушення прав і свобод в анексованому Криму – Барієв

Про це він сказав у понеділок, 6 листопада, на прес-конференції в Києві, повідомляє Крим.Реалії.

Пан Барієв наголосив, що інформувати міжнародну спільноту про те, що відбувається в Криму, необхідно «постійно і системно», і нагадав про заходи щодо інформування, в яких брав участь Кримськотатарський ресурсний центр.

Своєчасна реакція міжнародної спільноти на дії Росії в Криму сприяє, на його думку, захисту кримчан, у тому числі від тортур і викрадень.

Кримськотатарський ресурсний центр ‒ громадська організація, створена з метою підвищення рівня політичної і громадської активності кримських татар, сприяння захисту прав і свобод кримськотатарського народу, збереження національної самобутності кримських татар, просування кримськотатарської культури.

Як неодноразово повідомлялося, після російської анексії в Криму почастішали масові обшуки у незалежних журналістів, громадських активістів, активістів кримськотатарського національного руху, членів Меджлісу кримськотатарського народу, а також кримських мусульман, підозрюваних у зв'язках із забороненою в Росії організацією «Хізб ут-Тахрір».

Нагадаємо, представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір має намір перевірити роботу ЗМІ в анексованому Росією Криму.  

«Арлем Дезір висловив бажання відвідати Крим, коли створяться відповідні обставини, заявив про готовність вивчити питання розширення мовлення Росії на материкову частину України, аспекти мови ненависті в контрольованих окупаційною владою друкованих ЗМІ, особливо районного та відомчого рівня, розглянути можливість сприяння представникам кримськотатарських ЗМІ в організації незалежного та неупередженого мовлення», – сказано в повідомленні.

3 листопада Міністерство закордонних справ Росії викликало тимчасового повіреного в справах Австрії через відмову Відня видати візи кримським журналістам, про це обурено заявив глава російського зовнішньополітичного відомства Сергій Лавров. За словами Лаврова, австрійська сторона відмовила журналістам кримських засобів інформації, які були зареєстровані ОБСЄ як учасники наради «Роль вільних ЗМІ у всеосяжному підході до безпеки».

Водночас Євросоюз, як і майже вся міжнародна спільнота, попереджає, що мешканці Криму, як і до окупації, мають звертатися по візи тільки до консульських установ країн ЄС в Україні, нагадує Радіо Свобода. Тим, хто звертається на території сусідньої з Кримом Росії, відмовляють, якщо тільки їм не вдається приховати своє кримське походження.

Фото: Радіо Свобода

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1184
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду