Канал ATR покаже авторську програму Аміни Окуєвої «Герої Кавказу»

Канал ATR покаже авторську програму Аміни Окуєвої «Герої Кавказу»

31 Жовтня 2017
2085

Канал ATR покаже авторську програму Аміни Окуєвої «Герої Кавказу»

2085
У Аміни Окуєвої були великі плани в тележурналістиці, але ця програма буде першою і останньою, розповів заступник генерального директора телеканалу ATR Айдер Муждабаєв.
Канал ATR покаже авторську програму Аміни Окуєвої «Герої Кавказу»
Канал ATR покаже авторську програму Аміни Окуєвої «Герої Кавказу»

Про це Айдер Муждабаєв написав на своїй сторінці у Facebook.

«Жахливі вісті. Убито Аміну Окуєву… Герой України. Справжній відважний чесний незламний герой!!!! Не знаходжу слів… Аміна… В суботу вона записувала коротку розмову зі мною про Джохара Дудаєва для її авторської програми на ATR «Герої Кавказу», яку Аміна готувала до першого ефіру. І ось немає її… Завжди усміхненої, світлої людини. Убили патріотку Чечні, України, вбили ще одного громадського діяча, журналіста... Спецслужб в нашій країні немає. Це вирок системі. Ворог почувається вдома...

Вічна пам'ять Аміні, що віддала за Україну все. Адам Осмаєв поранений...

upd. Завтра ми покажемо програму Аміни, вона готова до ефіру... Вона виявилася першою і останньою, у Аміни були великі плани в тележурналістиці. Вона дуже хвилювалася, старалася, я її підбадьорював, був упевнений, що все у неї вийде», - написав Муждабаєв.

Як повідомлялося, в понеділок, 30 жовтня, близько 20:00 невідомі особи на залізничному переїзді поблизу станції Глеваха Васильківського району розстріляли автомобіль, у якому перебувало подружжя - Аміна Окуєва і Адам Осмаєв, очільник міжнародного миротворчого батальйону ім. Джохара Дудаєва, який долучився до АТО. Аміну вбито, Адама поранено. Поліція розцінює вбивство як замовне, в області оголошено план «Перехоплення».

Наразі правоохоронці розглядають дві основні версії убивства колишнього бійця-добровольця чеченського походження Аміни Окуєвої на Київщині, повідомив в ефірі 112 Україна нардеп, радник глави МВС Антон Геращенко. Перша - це дії російських спецслужб, убивство з метою дестабілізації громадсько-політичної ситуації, створення атмосфери терору і жаху в Україні, друга – це дії осіб, які перебувають на території чеченської республіки,  помста Адаму за те, що він пішов проти Рамзана Кадирова і його оточення.

Він також пов'язав цей напад із замахом на подружжя Окуєвої і Адама Осмаєва у червні, коли нападник представився французьким журналістом, а також з нещодавнім вибухом біля будівлі телеканалу «Еспресо» в Києві, від якого постраждав нардеп Ігор Мосійчук і загинули двоє людей.

Нагадаємо, 1 червня у Києві на Подолі сталася стрілянина, було поранено колишнього громадянина РФ Адама Осмаєва, якого в Росії звинувачують у замаху на президента Володимира Путіна. За даними поліції, пан Осмаєв з дружиною Аміною Окуєвою домовилися про інтерв'ю з нібито французьким журналістом з Le Monde в Києві на вулиці Кирилівській. Під час зустрічі «журналіст» дістав з коробки пістолет «Глок» і вистрілив в груди Осмаєву, після чого його дружина з нагородного пістолета марки ПМ чотири рази вистрілила в нападника. 

Радник міністра внутрішніх справ України Зорян Шкіряк тоді заявив, що напад на Адама Осмаєва та Аміну Окуєву спланований спецслужбами Росії та пов'язаний із вбивствами журналіста Павла Шеремета, екс-депутата РФ Дениса Вороненкова, а також замахом на народного депутата України Антона Геращенка.

Фото: Facebook Айдера Муждабаєва 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2085
Читайте також
24.03.2017 18:00
Игорь Колтунов
для «Детектора медіа»
1 536
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ТИКИТАК
2341 дн. тому
СЛАВА ИЧКЕРИИ !
ТИКИТАК
2341 дн. тому
пуйловских рашазвериков в сортир на мочение !
ТИКИТАК
2341 дн. тому
Замочи пуйловского рашасвина !
Альфа
2341 дн. тому
Украина - террористическое образование.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду