Номер луцької журналістки Ірини Мусій невідомий розмістив в оголошеннях про купівлю овочів

Номер луцької журналістки Ірини Мусій невідомий розмістив в оголошеннях про купівлю овочів

9 Жовтня 2017
1674

Номер луцької журналістки Ірини Мусій невідомий розмістив в оголошеннях про купівлю овочів

1674
В рівненських газетах «Рівне експрес» та «Рівне вечірнє» розміщено оголошення про купівлю овочів та вказано номер мобільного телефона луцької журналістки Ірини Мусій (Аріна Крапка). На номер журналістки регулярно телефонують люди з пропозицією продажу
Номер луцької журналістки Ірини Мусій невідомий розмістив в оголошеннях про купівлю овочів
Номер луцької журналістки Ірини Мусій невідомий розмістив в оголошеннях про купівлю овочів

Про повідомляє Інституту масової інформації (ІМІ).

В редакції газети «Рівне експрес» Ірині Мусій повідомили, що людина, яка приймала оголошення зауважила, що цей чоловік є новим клієнтом і раніше його не бачили при прийомі оголошень.

«Як розповіли мені в редакції “Рівне експрес”, до них прийшов невідомий чоловік і попросив розмістити оголошення. Він написав ім’я Ірина, тобто моє ім’я, і мій номер телефону, тобто виходить, що чоловік не помилився цифрою, а спеціально це зробив. Як сказали в редакції, раніше його не бачили. А туди зазвичай із подібними оголошеннями приходять постійні клієнти», – розповіла пані Мусій, додавши, що розмістив оголошення на два тижні.

ІМІ повідомляє, що редакції газети, коли дізналися, що це номер журналістки Мусій, зняли його з наступного номеру газети.

Дану ситуацію пані Мусій пов’язує зі своєю журналістською діяльністю. За її словами, вона розслідувала тему про те, хто розмістив на сайті «Під прицілом» фото відомих у місті жінок – журналісток, редакторок, ґендерних активісток, політикинь, громадських діячок у вигляді оголених моделей журналу «Плейбой». Під час цього розслідування журналістка телефонувала в редакцію «Під прицілом», партію «Укроп».

Журналістка вважає, що її номер розмістили в оголошення саме для того, аби «я припинила дзвонити до них за коментарями».

«Звісно, я могла б це пов’язувати з іншими людьми, але наразі в мене конфліктів ні з ким немає. І конфлікти часто бувають лише пов’язані із професійною діяльністю. Також щодо інших тем, бурштинових наприклад, то навіть якщо і там можуть бути вороги, то цим людям точно не відоме моє ім’я, а тим більше номер телефону. І давно я там теж не була», – сказала вона.

Нагадаємо, луцьку видання «Під прицілом» надрукувало фото відомих у місті жінок – журналісток, редакторок, ґендерних активісток, політикинь, громадських діячок у вигляді оголених моделей «Плейбою», зробивши колаж із фото облич жінок та обкладинок журналу. Публікація супроводжувалася сексистським текстом, спрямованим проти феміністок та презентації у луцькій медіа-кав'ярні моніторингу щодо дотримання ґендерного балансу у волинських виданнях, відсутності стереотипного і сексистського контенту.

Серед жінок, які потрапили у колажі, не лише організаторки заходу Богдана Стельмах та Аріна Крапка, не лише блогерки та журналістки, які позиціонують себе як феміністки, а й депутатка міської ради Юлія Вусенко, депутатка Волинської облради Людмила Кирда, голова курортного комплекса “Ріксос Прикарпаття” Олена Палагута, очільниця відділу інформаційної політики обладміністрації Світлана Головачук, головна редакторка інтернет-видання Волинський інформаційний портал Ольга Зейлик та інші.

Згодом видання змінило контент цієї публікації.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1674
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду