Журналіст Станіслав Асєєв передав записку з полону бойовиків

Журналіст Станіслав Асєєв передав записку з полону бойовиків

19 Вересня 2017
2829
19 Вересня 2017
13:36

Журналіст Станіслав Асєєв передав записку з полону бойовиків

2829
Донецький публіцист, письменник і блогер Станіслав Асєєв, якого незаконно утримують терористи ОРДО, зміг через адвоката передати матері невеличкого листа
Журналіст Станіслав Асєєв передав записку з полону бойовиків
Журналіст Станіслав Асєєв передав записку з полону бойовиків

Про це написав на своїй сторінці у Facebook Єгор Фірсов.

«Вдалося дізнатися новини про полоненого журналіста Стаса Асєєв (Васін). Через адвоката він передав своїй матері записку», - написав пан Фірсов.

«Наведу невелику цитату, ті хто читав Стаса, навіть можуть упізнати стиль: «Все нормально - психологічно не розкисаю. Займаюся спортом, навіть бігаю на прогулянках. Місця мало, але я беру часом. Намагаюся уявити собі набережну і згадати колишній маршрут. Взагалі, спогади тут - окремий вид діяльності», - процитував листа друга Єгор Фірсов.

«Так чи інакше, я завжди знав, що одного разу наручники можуть замкнутися, тому частково був до цього готовий. Я шкодую лише про те, що змушую вас через все це проходити...», - написав також ув’язнений журналіст.

«Ще можу сказати, що Стас почав писати книгу, - повідомив також пан Фірсов. - Багато читає і попросив маму передати ще більше книг (в тому числі і роботи полоненого вченого-релігієзнавця Козловського). Ще Стас просить подякувати всім, хто допомагав поширити інформацію про те, що відбувається з ним. Всі його сподівання пов'язані тільки з обміном полоненими. Ані на правосуддя, ані на звільнення шансів, як він вважає, немає».

Як повідомляв «Детектор Медіа», під час 72-й сесії Генеральної асамблеї ООН Президент України Петро Порошенко поставить питання про звільнення українських заручників і політв'язнів

Нагадаємо, 27-річний Станіслав Васін (справжнє ім’я – Станіслав Асєєв) припинив виходити на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Радіо "Донбас.Реалії"» 2 червня. У редакції тоді припустили, що його могли взяти в полон бойовики «ДНР», а сторінку у Facebook – зламали. 

Згодом бойовики підтвердили, що журналіст у них. 31 липня перша віце-спікерка ВР, представниця України у гуманітарній підгрупі на Мінських переговорах Ірина Геращенко повідомила, що під час скайп-конференції Мінської гуманітарної підгрупи, представники ОРДЛО повідомили про місцезнаходження українського журналіста, блогера Асєєва.

Голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер повідомила, що бойовики ОРДО не дозволяють спілкуватися з родичами журналісту Станіславу Асєєву, якого утримують заручником в окупованому Донецьку з початку червня.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
2829
Читайте також
10.06.2017 22:48
Сергій Рахманін, «Дзеркало тижня»
1 217
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду