Сумська поліція запевнила, що злочини проти журналістів перебувають на особливому контролі

Сумська поліція запевнила, що злочини проти журналістів перебувають на особливому контролі

18 Вересня 2017
1685
18 Вересня 2017
18:40

Сумська поліція запевнила, що злочини проти журналістів перебувають на особливому контролі

1685
Журналісти Сумщини обговорили з представниками Головного управління Нацполіції в Сумській області хід розслідування злочинів проти журналістів. Зустріч відбулася за ініціативи Інституту масової інформації (ІМІ) і пройшла у приміщенні Сумського прес-клубу 15 вересня, у переддень Дня пам’яті українських журналістів.
Сумська поліція запевнила, що злочини проти журналістів перебувають на особливому контролі
Сумська поліція запевнила, що злочини проти журналістів перебувають на особливому контролі

Про це повідомляє ІМІ.

Представник ІМІ в Сумській області Олексій Захарченко нагадав про найбільш резонансні випадки порушень прав журналістів останнім часом на Сумщині: зокрема, про побиття редактора газети «Панорама» Євгена Положія, погрози журналістці «UA:Суми» Олені Адаменко і підпалення «Конотопської студії телебачення» (КСТ). 

Журналісти, права яких було порушено останнім часом, змогли поставити запитання щодо ходу розслідування кримінальних проваджень заступнику начальника ГУ НП в Сумській області – начальнику слідчого управління Олегу Григорову.

Олег Григоров запропонував представникам ЗМІ, що стикаються з порушенням своїх прав, невідкладно звертатися до Національної поліції. За його словами, кожне провадження, у якому фігурує журналіст, знаходиться на особливому контролі, і слідчі роблять усе можливе в межах законодавства, щоб якнайшвидше відшукати і покарати винуватців.

Редактор сайту Sumy.Today Євген Охріменко, якому навесні 2017 року погрожували за матеріал, опублікований на сайті, з’ясував, на якому етапі знаходиться розслідування щодо його справи.

Головний редактор газети «Тиждень» (Тростянець) Павло Зленко повідомив Олегу Григорову про деталі подій, що призвели до порушення його професійних прав і стали причиною до порушення розслідування за кількома статтями Кримінального кодексу. Олег Григоров запевнив Павла Зленка, що він дасть доручення прискорити процес. Раніше тільки за рішенням Тростянецького районного суду, до ЄРДР було внесено заяву редактора Павла Зленка про злочин. Перед цим він подавав заяву до місцевої поліції, однак її проігнорували.

Головний редактор газети «Сумщина» також дізнався про перспективи розслідування фактів порушення прав позаштатних кореспондентів його видання у Шостці і Конотопі.

Нагадаємо, юристи ГО «Платформа прав людини» (ППЛ) у суді домоглися, щоб інформація про погрози редактору газети «Новини Тростянеччини» (Тростянець, Сумська область) Павлу Зленку була внесена у Єдиний реєстр досудових розслідувань (ЄРДР).

Нагадаємо, міський голова Конотопа (Сумська область) Артем Семеніхін повідомив, що у ніч на 1 квітня 2016 року внаслідок потрапляння пляшок із запалювальною сумішшю згорів офіс «Конотопської студії телебачення» (КСТ).  Директорка «Конотопської студії телебачення» Тетяна Голобурда пов’язує підпал виключно з професійною журналістською діяльністю. Міністр інформаційної політики України Юрій Стець звернувся до правоохоронних органів з проханням якомога швидше розкрити злочин, здійснений проти «Конотопської студії телебачення».

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1685
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду