Бойовики ОРДО запровадили класифікацію журналістів за різнокольоровими списками

Бойовики ОРДО запровадили класифікацію журналістів за різнокольоровими списками

18 Вересня 2017
1345
18 Вересня 2017
10:29

Бойовики ОРДО запровадили класифікацію журналістів за різнокольоровими списками

1345
До «жовтого» занесені співробітники нейтральних до терористів ЗМІ, до помаранчевого – ті, за якими має стежити так зване «МГБ», до червоного - ті, кого бойовики планують депортувати або затримати
Бойовики ОРДО запровадили класифікацію журналістів за різнокольоровими списками
Бойовики ОРДО запровадили класифікацію журналістів за різнокольоровими списками

Терористи ОРДО запровадили механізм класифікації журналістів за різнокольоровими списками: до «жовтого» занесені співробітники нейтральних до терористів ЗМІ, до помаранчевого – ті, за якими має стежити так зване «МГБ», до червоного - ті, кого бойовики планують депортувати або затримати.

Про це розповідається в сюжеті Общественного телевидения Донбасса (ОТВД).

Усе це зроблено з однією метою - контролювати інформаційний простір і закріпити цензуру, йдеться в сюжеті.

Мабуть, в червоному списку виявився в травні і донецький блогер Станіслав Асєєв (Васін), доля якого і зараз достеменно невідома, наголошується в сюжеті.

Ще один блогер зі списку бойовиків – луганчанин Едуард Неделяєв з Луганська, якого засудили до 14 років позбавлення волі за повідомлення в Telegram.

Третій приклад - Геннадій Беницький, теж із Луганська, його теж терористи підозрювали в низці «злочинів», зокрема поширенні екстремістських матеріалів і шпигунстві на користь України. Беницького утримували з листопада 2016-го по березень 2017 року, згодом відпустили.

Як повідомляв «Детектор Медіа», під час презентації 19 доповіді ООН щодо ситуації з прав людини в Україні голова Моніторингової місії ООН з прав людини в Україні Фіона Фрейзер повідомила, що бойовики ОРДО не дозволяють спілкуватися з родичами журналісту Станіславу Асєєву, якого утримують заручником в окупованому Донецьку з початку червня.

Нагадаємо, 27-річний Станіслав Васін (справжнє ім’я – Станіслав Асєєв) не виходив на зв’язок з колегами з проекту «Радіо Свобода» «Радіо "Донбас.Реалії"» з 2 червня. У редакції тоді припустили, що його могли взяти в полон бойовики «ДНР», а сторінку у Facebook – зламали. 

Згодом бойовики підтвердили, що журналіст знаходиться у них. 31 липня перша віце-спікерка ВР, представниця України у гуманітарній підгрупі на Мінських переговорах Ірина Геращенко повідомила, що під час скайп-конференції Мінської гуманітарної підгрупи, представники ОРДЛО повідомили про місцезнаходження українського журналіста, блогера Асєєва.

Блогер Едуард Нєделяєв (Edward Ned) зник 21 листопада 2016 року в Луганську. Пізніше стало відомо, що його затримали бойовики так званого «Міністерства державної безпеки ЛНР». Блогер писав про життя міста та ІТ. Згодом російський телеканал оприлюднив відео затримання блогера.

28 липня так званим «військовим судом "ЛНР"» блогеру Едуарду Неделяєву ( Edward Ned) винесено вирок – 14 років позбавлення волі.

4 серпня радник голови Служби безпеки України (СБУ) Юрій Тандітпідтрвердив інформацію про те, що в підконтрольному проросійським сепаратистам Луганську засудили до 14 років тюремного ув’язнення блогера Едуарда Неделяєва. За словами пана Тандіта, блогер офіційно визнаний заручником сепаратистів і він є у списках на обмін в рамках Мінських домовленостей.

Фото: скрін відео

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1345
Читайте також
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду