У Генпрокуратурі розповіли про хід справи нацгвардійця, підозрюваного у вбивстві італійського журналіста

У Генпрокуратурі розповіли про хід справи нацгвардійця, підозрюваного у вбивстві італійського журналіста

4 Вересня 2017
1241

У Генпрокуратурі розповіли про хід справи нацгвардійця, підозрюваного у вбивстві італійського журналіста

1241
ГПУ запросила італійських колег відвідати Україну і отримати максимальний доступ до місця скоєння злочину і матеріалів слідства
У Генпрокуратурі розповіли про хід справи нацгвардійця, підозрюваного у вбивстві італійського журналіста
У Генпрокуратурі розповіли про хід справи нацгвардійця, підозрюваного у вбивстві італійського журналіста

У Генеральній прокуратурі України запропонували італійським колегам створити спільну групу з розслідування загибелі на Донбасі в 2014 році італійця Андреа Роккеллі.

Про це розповів заступник генерального прокурора Євген Єнін в інтерв'ю виданню Іnsider. 

«Ми уважно спостерігаємо за ходом розслідування вбивства італійського журналіста Рокелле, в якому одним з фігурантів є громадянин України Віталій Марків... Ми готові всебічно допомагати у встановленні істини в цій справі. З ініціативи Генпрокуратури ми буквально тиждень тому запропонували італійській стороні створити спільну слідчу групу, тому що Служба безпеки України також веде кримінальне провадження за фактом загибелі Рокелле з кваліфікацією «теракт», - повідомив пан Єнін.

Він також повідомив, що ГПУ запросила італійських колег відвідати Україну і отримати максимальний доступ до місця скоєння злочину і матеріалів слідства.

«Водночас ми попросили розглянути можливість пом'якшення запобіжного заходу для пана Марківа, який на сьогоднішній день перебуває під вартою», - сказав Євген Єнін.

Як повідомляв «Детектор Медіа», захист заарештованого в Італії військовослужбовця Національної гвардії України Віталія Марківа вважає, що огляд місця загибелі італійського журналіста під Слов'янськом (Донецька область) доведе слідству абсурдність звинувачень у причетності вояка до їх вбивства. Таку думку висловив в інтерв’ю «Громадському» Раффаеле делла Валле - італійський адвокат Віталія Марківа.

За його словами, він як захисник попросив сторону державного обвинувачення Італії подати запит до органів юстиції України на проведення міжнародного розслідування. Якщо цей дозвіл буде надано, то він, прокурор та полковник спеціальної оперативної групи карабінерів, що веде розслідування, поїдуть до України.

Нагадаємо, поліція Італії затримала громадянина України Віталія Марківа за підозрою у причетності до вбивства італійського фотокореспондента Андреа Рокеллі 2014 року поблизу Слов'янська (Донецька область). У матеріалі газети La Repubblica йдеться, що затриманий громадянин українського походження мешкав в Італії, поїхав в Україну в кінці 2013 року, став учасником подій Євромайдану в Києві. Після цього він вступив до одного з добровольчих батальйонів, включених до Національній гвардії.

17 липня пройшов перший допит Віталія Марківа, 28-річного нацгвардійця, затриманого 30 червня у Болоньї за підозрою в умисному вбивстві італійського фоторепортера Андреа Роккеллі в травні 2014 року поблизу Слов'янська. На попередніх засіданнях підозрюваний скористався правом на мовчання через зміну адвоката. Нині Марківа захищає відомий правник Раффаеле делла Валле.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1241
Читайте також
30.07.2019 16:45
Борис Бахтєєв
для «Детектора медіа»
2 969
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду